logo
  • 0
    1. Jelenleg üres a kosarad.
notfound

2023

📊 Jó pár évvel ezelőtt hármasban beszélgettünk egy ügyfelemmel és egy barátjával. 🧩 Az ügyfelem akkoriban a hentesárú piacán dolgozott és kérdésként merült fel, hogy miből tudna egy befektetést megvalósítani.

A barátja ezt mondta:

– Adj el több kolbászt.

Lehet huzigálni a szemöldököket, 👀 de ha félretesszük a púdert, akkor ennyire egyszerűen LEHET és KELL egyről a kettőre jutni:

💰 az eddig megtermelt/leszolgáltatotthoz képest, termelj és szolgáltass többet.

Lehet hümmögni rajta, hogy hová vezet ez a növekedés centrikus gazdaságfilozófia és van-e ennek a növekedés kergetésnek értelme, de azt hiszem, hogy a következőben egyetértünk.

Mondjuk azt, hogy a tavaly volt 15000 lej összbevételed, amiből 5000 lejt odaadtál a beszállítóidnak és 10000 lejből működtél.

Ennek a havi 10000 lejnek, ha 20%-át elviszi a 2023-as infláció + a beszállítóid növelnek 10%-ot az áraikon, akkor:

⚠️ 15000 lej összbevétel, amiből 5500 lejt odaadsz a beszállítóidnak, neked meg marad 9500 lejed, ami valójában 7600 lejt ér. A tavalyi pénzed negyede hiányzik. 

🪃 Tudom, hogy ez egy durva leegyszerűsítés, de kommunikálja a lényeget:

– 𝐨𝐥𝐲𝐚𝐧 𝐢𝐝𝐨̋𝐤𝐞𝐭 𝐞́𝐥𝐮̈𝐧𝐤, 𝐡𝐨𝐠𝐲 𝐦𝐢𝐧𝐢𝐦𝐮𝐦 𝟐𝟓%-𝐨𝐭 𝐤𝐞𝐥𝐥 𝐧𝐨̈𝐯𝐞𝐤𝐞𝐝𝐧𝐢𝐞 𝐞𝐠𝐲 𝐤𝐢𝐬𝐯𝐚́𝐥𝐥𝐚𝐥𝐤𝐨𝐳𝐨́𝐧𝐚𝐤, 𝐡𝐨𝐠𝐲 𝐮𝐠𝐲𝐚𝐧𝐨𝐭𝐭 𝐥𝐞𝐠𝐲𝐞𝐧, 𝐚𝐡𝐨𝐥 𝐚 𝐭𝐚𝐯𝐚𝐥𝐲.

Biztos vagyok benne, hogy egy sor vállalkozó lesz ebben az évben, aki jobban odateszi a csontot és minimum 25%-kal eredményesebb, jobb, gyorsabb, talpraesettebb lesz, mint a tavaly és egy igazán eredményes 2023-at fog zárni. 🗝️ 

🕹️ 𝐄𝐡𝐡𝐞𝐳 𝐜𝐬𝐚𝐤 𝟐𝟓%-𝐤𝐚𝐥 𝐣𝐨𝐛𝐛 𝐧𝐞𝐠𝐲𝐞𝐝𝐞́𝐯𝐞𝐤 𝐤𝐞𝐥𝐥𝐞𝐧𝐞𝐤.

És 25%-kal talpraesettebben vezetett hónapok.

És 25%-kal jobban kontrollált hetek.

És 25%-kal nagyobb önfegyelemmel élt hétköznapok.

𝐌𝐢 𝐥𝐞𝐧𝐧𝐞, 𝐡𝐚 𝐞𝐛𝐛𝐞𝐧 𝐚𝐳 𝐞́𝐯𝐛𝐞𝐧 𝐞𝐳 𝐚 𝟐𝟓%, 𝐧𝐞𝐦 𝐚 𝐜𝐞́𝐥 𝐥𝐞𝐧𝐧𝐞, 𝐡𝐚𝐧𝐞𝐦 𝐚 𝐦𝐢𝐧𝐢𝐦𝐮𝐦? 🏹

Iratkozz fel a hírlevelünkre és AJÁNDÉKBAN részesülsz!

Marketingiskola