logo

A "csinálós" történet - avagy mit tegyél, hogy elérd a célod

A “csinálós” történet – avagy minek kell történnie, hogy az történjen aminek történnie kell? Magyarán: Miből lesz az eredmény? Benkő László, a BL-ZS Cons ügyvezetője szerint, a vállalkozók legtöbbször mindent akarnak, de a legvégén jó pár elképzelésből nem lesz semmi. Van aki már arra is rájött, hogy talán ő maga a saját vállalkozása szűk keresztmetszete. De meséljen ő maga.

Minek a kérdése megoldani a céges problémát?

Te tudod minek a kérdése megoldani a céges problémát? Fülöp Szabolcs, a Gemini KFT tulajdonosa már tudja. Ők virágok terén tevékenykednek, és nagyon ügyesek benne. Szabolcs rájött arra, hogy egy fő problémája van, mégpedig az, hogy eljutott egy szintre és segítség nélkül már nem tud tovább fejlődni. Éppen ezért kezdtünk el közösen dolgozni. Ha te sem tudod, hogy minek a kérdése megoldani a problémát, akkor nézd meg a videónkat és utána tedd fel kérdéseid!

Ha lépcsőfokokon és bukkanókon baktatsz, jó eséllyel négyszeresére nőhet a vállalkozásod!

Még egy igazi love sztori! Kovács Lórándot, a Magnolia virágnagykereskedés társtulajdonosát a kezdetek kezdetén, ha a narancssárga ingem nem is, de az előadásaim mégiscsak meggyőzték. A közös munka által megismerkedve pedig együttműködésünk és barátságunk is kibimbózott. Alkalmazottból lett cégvezetőként, Lóránd sok lépcsőfokot és bukkanót megjárt annak érdekében, hogy ma egy négyszeresére nőtt forgalmú céget irányítson. Állítása szerint nemcsak a vállalkozáson belül, de emberi kapcsolataiban is rengeteget fejlődött. Mindezt hogyan? Hallgassuk meg most az ő sztoriját!

Visszatérírési ráta 2 hét!
Melyik ez a befektetés?

Szász Sándor, alias Sasa, a Lanka tulajdonosa, akik hentesárú gyártásban és forgalmazásban alkottak és alkotnak igazán maradandót. Miért beszél ma már büszkén a csapatbővülésről, megsokszorozott bevételekről, amikor csődközeli állapotban is voltak?
Szerencsére – amiben sem ő, sem mi nem hiszünk – épp időben találkoztunk. Elég sok víz lefolyt a Nyárád patakán, de ma már “szakorvossá” léptetett elő, kinek “adatlapjára” 2 hetes visszatérítési rátát és 80-szoros megtérülést írt!
80-szoros megtérülés?? A videóból és a történetükből kiderül..

Mi vállalkozók azt hisszük, mi vagyunk a leprofibbak,
de...

Van olyan vállalkozó, akinek az árukészlete egy évben 1-2 alkalommal fordul meg. És van akinek majd’ naponta. A Gál Előd tulajdonában lévő Bob pékség inkább az utóbbi kategóriába tartozik és ma már két lépcsővel rendezettebb cégvezetés jellemzi őket, mint pár évvel ezelőtt. Tipikusan az a cég, akinek a termékéért könnyű rajongani, a vállalkozásban pedig olyan szellemiség uralkodik, ahol jó érzés létezni. Ismerd meg az ők történetüket, ismerd meg Előd gondolatait. Kattints a videóra.

Néha jó lenne egy főnök, aki döntsön helyettünk... de van más megoldás!

Egy jó vezető többet hoz ki a munkatársából, mint amit ő kihozna saját magából vagy sem?
Egy jó csapatkapitány többet hoz ki a csapatból, mint amennyi az egyénekben van vagy sem?
És, ha a cégvezetőnek lenne egy jó „főnöke”, akkor az a cégvezető eredményesebbé tudna vállni vagy sem?
Szél János, a Glock Logistic kamion transzferrel foglalkozó csíkszeredai cég ügyvezetője, úgy gondolta, hogy nem akkor megy fogorvoshoz, amikor már éjszakák óta nem alszik.
Azt is elmondja, hogy miként veszítettem el egy fogadásunkat.
Nézd meg a videót!

Hozz sikeres döntéseket a vállalkozásodban!

A térségbeli súlyát, pozícióját tekintve a Septimia Resort túlzás nélkül egy ikon. Hihetetlen eltökéltséggel dolgoznak rajta, hogy olyan kitüntetett figyelmet és törődést nyújtsanak az ügyfeleiknek, amelyet jellemzően nem az országhatáron belül tapasztalunk. Őszintén büszkék vagyunk rá, hogy igencsak nehéz hullámokon sikerült keresztül kísérnünk őket, de mondja el Verzár Lóránt ügyvezető igazgató, hogy az együttműködésünkből mit kapott, illetve mitől szabadult meg.

A "szakemberből lett cégvezető" buktatói és a kiút!

Mindenki tegye azt, amihez ért! A koronavírus-járvány beköszönte előtt keresett fel minket Kolumbán Lóránt, a Kolumbán Optika ügyvezetője és, ahogy ő is fogalmaz, épp jókor, jó időben!
Új menedzsment rendszer, komoly házi feladatok és aktív hozzáállás.
Ez a trió hamar hozza az eredményt: cégvezetésük átláthatóbb, rendezettebb, összességében hatékonyabb munkavégzést eredményez, és céges forgalmuk a várakozásukat felülmúlóan megugrott! De hadd meséljen tovább Kolumbán Lóránt maga!

Saját bőrünkön tanulva drága mulatság!

Te (is) szeretsz igazi profikkal dolgozni? Mi is.
Szőcs Botond, a csíkszeredai Sigmagum ügyvezetője egy konferencián elhangzott beszédem után gondolta úgy, hogy talán érdemes lenne közelebbről is megismerkednünk.
Ő az a típus, aki nem várja meg, míg valahol a cégben “kiborul a bili” (teljesen), hanem józan paraszt észjárásnak megfelelően, még azelőtt cselekszik és szükség esetén a “megfelelő” személyhez, szakemberhez fordul.  A recept egyszerű: azáltal, hogy tudod, hova kell a figyelmet fordítani, rendszerezettebben pörög a kerék, világos az irány és mindez körülményektől függetlenül (!) történik. Na lássuk akkor…

Hogyan háromszorozd meg a legmerészebb célkitűzéseidet!

Ledényi Róbert, a Visoro Global tulajdonosa és ügyvezető igazgatója amióta megértette a saját maguk által odatett korlátok felépítését, nem fél nagyot álmodni, jól tervezni és intelligensen kivitelezni. Természetesen jó pár órát be kellett ezért fektetni, de Róbert számszerűsíti is, hogy számukra ez mennyire volt megtérülő befektetés. A nyavalyák, ahogy ő fogalmaz, megszűntek, legyenek ezek marketingre, személyzetre, értékesítésre, adminisztrációra levetített céges nyavalyák. #hagydlekopnianyavalyáidat

Amikor a "székely" külső tanácsadó
segítségét kéri!

Páll Botond és Magyar Andrea szerint nagy szó, amikor egy székely vállakozó külsős tanácsadó segítségét kéri. Hogy miért? Mert a székely erős, mindent tud, nem kell neki segítség. De hát nem szégyen ám segítséget kérni valamiben, amit nem tudunk, mert senki nem tudhat mindent, csak mi. A Szahara Industrial-nak szervezési, stabilitási és nővekedési gondjai voltak, mára ez teljesen megváltozott és már “csak” a növekedés kordában tartása a kihívás. Hogy miért, miben segítettünk nekik? Azt a videóból megtudhatod.

Hogyan nyertem időt vállalkozóként magam és a családom számára!

Ha már egy negyed évszázada vezetsz egy vállalkozást, jöhetnek olyan fekete felhők, amikor a kiégés küszöbén találhatod magad. Gabriel Molnar, a kolozsvári Magnolia virágüzlet-lánc vezetője elárulja, hogyan nyert időt és új lendületet, vállalkozóként és családapaként egyaránt. Hogyan lett jóval több, minőségi ideje. Nem-kell-a-vál-lal-ko-zós-di-ba-be-le-hal-ni. Ismerd a játékszabályokat és játszd a játékot.

Céged sikere egyenesen arányos a saját tudásoddal!

“A céged fejlődése egyenesen arányos a tudásoddal és ennek fejlődésével…vagy stagnálásával!” A #Nexxon társtulajdonosa és ügyvezető igazgatója, Barta Vilmos. Ha ezt egy olyan cégvezető mondja, amely cég 25 éves és több száz munkatársa van akkor azt igencsak ajánlott meghallgatni. Amikor első alkalommal dolgozhattunk velük akkor kb. 50 munkatársuk volt. Ma egy országos lefedettséggel dolgozó vállalkozás, több mint 200 munkatárssal, több mint 30 millió Euró forgalommal, olyan tulajdonosokkal akik kiveszik részüket a munkatársaik, a közösségük segítéséből. Büszkék vagyunk rá, hogy segíthetjük munkájukat!

Így élte túl a cégem a csődöt!

Szaknyéri Csabának, a Mozart használtruha nagykereskedés tulajdonos ügyvezetőjének egy ideje nem fáj a feje a sikeres cégvezetés miatt. Hat éve döntött úgy, hogy a Marketingiskolát és Farkas Leventét kéri fel “cége megmentésére”. Vállalkozása bevételének, eladásainak, profitjának csökkenése, valamint alkalmazottainak motiválatlanságára keresett valós és hatékony megoldást. Azt kapta-e amit kért, vagy amire szüksége volt? Vele együtt büszkék vagyunk a csapatának megerősödésére, tudatos működésére.

Marketingiskola