em
logo
  • 0
    1. Jelenleg üres a kosarad.

Az elején talán csak egy jó munkahelyet, stabil egzisztenciát akartál, talán meg akartad mutatni, hogy te tudod jobban csinálni, de az is lehet, hogy valami igazán izgalmasat és újat akartál mutatni a világnak.

Teljesen mindegy, hogy mi az, vagy mi volt a kezdeti motivációd, de egy dolog biztos:

– úgy gondoltad, hogy a körülötted lévő dolgok kapcsán, nagyobb mértékben kellene a te kezedben legyen a kontroll mint korábban.

Van vállalkozó, aki a harmadik hónaptól és van, aki a harmadik vagy éppen tizenharmadik évtől kell ráeszméljen, hogy bár jónak tűnik az irány, de valami még sincs rendben.
Lehetséges, hogy a banknál van kontroll, lehetséges, hogy a munkatársnál, de a versenytárstól a családig, számtalan ponton tud kényelmetlenné válni ez a vállalkozósdi.

Korábban abban segítettünk a hozzád hasonlóknak, hogy az ügyféljelölteket kontrolláld jobban és ennek eredményeként valósuljon meg a „Több vásárló, több profit!”.
Aztán elkezdtük beleásni magunkat a pénzügy területébe.
Aztán a szervezés.
Aztán a munkatárs kezelés…

Aztán egyszer csak arra eszméltünk rá, hogy a kisvállalkozói lét minden pontjára van megoldásunk.

27 terület.
Összesen ennyit kell helyesen kontrollálj és ebből egyik a terméked/szolgáltatásod, a másik a bevételed, a harmadik az értékesítés, vagy éppen beszerzés. És még mindig maradt több mint 20.

A sportoló, aki jól kontrollálja a testét, az edzéseit, az étrendjét ÉS engedi magát kontrollálni az edzője által, kiemelkedő teljesítményt tud nyújtani.
A munkatárs, aki jól kontrollálja az eszközeit, a munkatársait ÉS engedi magát kontrollálni a felettese által, kiemelkedő teljesítményt tud nyújtani.

Az a kisvállalkozó, aki jól kontrollálja az eszközeit – mert a vállalkozósdinak is megvannak az eszközei, ahogyan pl. a szakácsnak – ÉS engedi magát kontrollálni egy partner, egy konzultáns által, az kiemelkedő teljesítményt tud nyújtani.

 

Ez a fejezet rólad szól:
– a vállalkozói lét legszebb része, hogy a magad ura vagy.
– a vállalkozói lét legtöbb problémáját az okozza, hogy nincs felettesed és magad ura vagy.

 

Partneredként, talán abban segíthetünk, hogy valóban a magad ura legyél.

Marketingiskola