logo
  • 0
    1. Your Cart is Empty

Az elején talán csak egy jó munkahelyet, stabil egzisztenciát akartál, talán meg akartad mutatni, hogy te tudod jobban csinálni, de az is lehet, hogy valami igazán izgalmasat és újat akartál mutatni a világnak.

Teljesen mindegy, hogy mi az, vagy mi volt a kezdeti motivációd, de egy dolog biztos:

– úgy gondoltad, hogy a körülötted lévő dolgok kapcsán, nagyobb mértékben kellene a te kezedben legyen a kontroll mint korábban.

Van vállalkozó, aki a harmadik hónaptól és van, aki a harmadik vagy éppen tizenharmadik évtől kell ráeszméljen, hogy bár jónak tűnik az irány, de valami még sincs rendben.
Lehetséges, hogy a banknál van kontroll, lehetséges, hogy a munkatársnál, de a versenytárstól a családig, számtalan ponton tud kényelmetlenné válni ez a vállalkozósdi.

Korábban abban segítettünk a hozzád hasonlóknak, hogy az ügyféljelölteket kontrolláld jobban és ennek eredményeként valósuljon meg a „Több vásárló, több profit!”.
Aztán elkezdtük beleásni magunkat a pénzügy területébe.
Aztán a szervezés.
Aztán a munkatárs kezelés…

Aztán egyszer csak arra eszméltünk rá, hogy a kisvállalkozói lét minden pontjára van megoldásunk.

27 terület.
Összesen ennyit kell helyesen kontrollálj és ebből egyik a terméked/szolgáltatásod, a másik a bevételed, a harmadik az értékesítés, vagy éppen beszerzés. És még mindig maradt több mint 20.

A sportoló, aki jól kontrollálja a testét, az edzéseit, az étrendjét ÉS engedi magát kontrollálni az edzője által, kiemelkedő teljesítményt tud nyújtani.
A munkatárs, aki jól kontrollálja az eszközeit, a munkatársait ÉS engedi magát kontrollálni a felettese által, kiemelkedő teljesítményt tud nyújtani.

Az a kisvállalkozó, aki jól kontrollálja az eszközeit – mert a vállalkozósdinak is megvannak az eszközei, ahogyan pl. a szakácsnak – ÉS engedi magát kontrollálni egy partner, egy konzultáns által, az kiemelkedő teljesítményt tud nyújtani.

 

Ez a fejezet rólad szól:
– a vállalkozói lét legszebb része, hogy a magad ura vagy.
– a vállalkozói lét legtöbb problémáját az okozza, hogy nincs felettesed és magad ura vagy.

 

Partneredként, talán abban segíthetünk, hogy valóban a magad ura legyél.

Marketingiskola