logo
  • 0
    1. Jelenleg üres a kosarad.
notfound

A fogorvos és a marketing

Pár szösszenet erre a hétre a keddi élőből.

Még mielőtt belekönyökölt a számba, a fogorvosommal beszélgettünk egy kicsit a marketingről …kiderült, hogy ő is kapott már tanácsot egy “marketing szakértőtől”. 

Azt javasolták neki, hogy készítsen szelfiket a pácienseivel és posztolja ezeket a közösségi média oldalain. A fogorvosom hülledezett…még a saját gyerekével sem hajlandó közös szelfit kitenni, nemhogy egy pácienssel!

(Megjegyzés: ezek azok a javaslatok, amelyek akkor születnek, amikor valójában analfabéták vagyunk a marketinghez, de valahonnan lemásoltunk valamit és agyatlanul akarjuk mindenhol azt alkalmazni.)

Ne erőltesd azokat a marketing eszközöket és stratégiákat, amelyek nem “illenek hozzád”. Ha valami nagyon távol áll tőled, ne erőltesd. Ehelyett találj olyan marketing módszereket, amelyekben otthonosan érzed magad és őszinte tudsz lenni.

Az ügyfélszám és a marketing szerepe

Egyébként a fogorvosom tele van ügyféllel.

A következő két hét teljesen be van táblázva, és csak három hét múlva van néhány szabad órája. 

Ha már megvan a megfelelő mennyiségű és minőségű ügyfeled, akkor inkább az árképzéssel vagy a kapcsolt termékekkel, egy főre eső bevétel növeléssel foglalkozz, nem pedig újabb ügyfelek szerzésével. 

A marketinget nem a marketing kedvéért csináljuk.

Ne fektess energiát olyan marketing tevékenységbe, amelyiknek nincs kézzelfogható, mérhető, várható eredménye. Meg egyáltalán marketingbe se fektess, amíg bizonyos előfeltételek nincsenek rendbe szedve a cégedbe (A NoLimits csomagba – van egy előadás külön erről a témáról. A pontos címe: Addig ne költs marketingre amíg…)

A meglepetésutazások izgalma

Nemrég belefutottam egy hírbe, amely a meglepetésutazásokról szólt. Ez egy új trend, ahol a légitársaságok szerveznek utakat úgy, hogy az utasok csak a levegőben kapnak információkat az úti célról. (Korábban max. Annyit árulnak el nekik, hogy milyen hőmérsékletre csomagoljunk ruhát.)

Az ötlet nagyon tetszett, és utánanéztem, hogy már több légitársaság is kínál ilyen lehetőséget. Ez egy nagyszerű példa arra, hogyan lehet egy szolgáltatást szexibbé tenni, ami felkelti a sajtó és a közönség figyelmét is. Ez a Szájreklámra alkalmas ajánlat, amiről még a sajtó is hajlandó írni… (Egyébként a NoLimits csomagnak van egy meglepetés extra csomagja és az is összefüggésben van a szájreklámmal.)

Vállalkozások fejlesztése gyors és mélyreható módszerekkel

2019-ben keresett meg minket egy cég, mert problémáik adódtak. 

Nekiestünk és egészen gyorsan értünk el látványos eredményeket. A cégvezető ekkor elmondta, hogy mindent tud, és jelezte, hogy nincs szüksége további segítségre. Eléggé mondtuk, hogy vannak itt még teendők, de ő: “Majd szólok, ha még szükség lesz rátok.”

Nemrég újra jelentkezett, mert a 2022-es és 2023-as évek anyagilag fejreállások voltak és 2024 is hasonlóan annak tűnik. 

Értsük meg: egy cég egészséges fejlődéséhez, nem elég, ha csak a gyors eredményeket hozó eszközökre támaszkodunk.

Van néhány stratégia/trükk, amely relatív gyors eredményt tud jelenteni, de ezek a gyors eredmények egyik oldalon csak rövid távon működnek, másik oldalon pedig könnyen lemásolhatók a versenytársak által is.

A tartósan emelkedő eredményekhez ALAPVETŐ dolgokat is korrigálni kell. Legyen ez a cég üzleti modellje, általános termék/szolgáltatás kínálata, munkaerőpiaci megítélése stb. Az ALAPVETŐ részek helyretétele nélkül, tiszavirág életű statisztika növekedések vannak.

Iratkozz fel a hírlevelünkre és AJÁNDÉKBAN részesülsz!

Marketingiskola