em
logo
  • 0
    1. Jelenleg üres a kosarad.
notfound

A hálátlan ügyfelek ellenszere

Értsd meg Levente, többet adunk mint amit várnak…

Friss story. Kicsit panaszkodós vállalkozó:

Alkudozósak az ügyfelek, túlterheltek a munkatársak és vastagon meg sem tudom fizetni őket, pedig sokkal többet adunk az ügyfeleinknek, mint amit várnak.

Húzom a szálat, faggatózok, kérdezősködök, míg nem kiderül:

– valami mást nyújtunk az ügyfélnek, mint amit szeretne.

– – 

Mondom a példát:

Simán csak három szelet házi sonkát szeretne, mert van egy 20 perces szünete és gyorsan be kell kapjon valamit. Fogjuk magunkat és 5 percet elbíbelődünk a három szelet sonkájának a becsomagolásával, kasszagépbe beütésével és adunk bónuszba  egy szelet sajtot is.

Meg vagyunk győződve róla, hogy többet adtunk az ügyfélnek, mint amit szeretne és büszkén megveregetjük a vállunkat, miközben az ügyfél dúl-fúl, hogy három szelet sonka megvásárlásával miért kellett a szünetének felét elpazarolja. 

Nem többet adtunk, mint amit várt, hanem valami mást adtunk.

Másik példa:

Akarok vásárolni egy meganagy reklámpanót és felhívok valakit, hogy mekkora a legnagyobb fémlemez, amit be tudnak szerezni. Erre kapok egy 30 oldalas PDF-et, amelyben legalább 300 -féle méret, 10 -féle anyag, 8 -féle vastagságban van leírva és 20 percig böngészem, amíg ki tudom szedni belőle a kérdésemre a választ. Ez után még fel kell hívnom az illetőt, hogy jól értelmeztem a táblázatát vagy sem.

Azt hihetné, hogy nekem teljeskörű és áttekinthető választ adott az eredeti kérdésemre, pedig valójában nem többet adott az elvárthoz képest, hanem elvette az időmet. 

Harmadik példa:

Akarsz egy gyorsat ebédelni. A kulcs a gyors. Nem kell Michelin csillag, nem kell 18 fogás. Egy gyors leves, egy gyors főétel és szaladhatunk is tovább. Ezzel szemben kapsz frissen készült (300 C fokos) levest és a nyelved/nyelőcsöved lefoárzását követően, még vársz 20 percet, hogy bekapj egy boldog, halott csirkemellet.

Az étterem azt mondhatná, hogy többet ad az ügyfeleinek, mint amit elvárnak, pedig valójában nem azt adja az ügyfeleknek, amit ők elvárnak.

– – 

1. Add meg az ügyfélnek, amit szeretne.

2. Ez UTÁN adj még valamit.

Ez a bonyolult recept jó irányba visz.

1. Ne azt add, amit szeretne az ügyfél, de abból jó sokat.

2. Morogj rá, hogy hálátlan köcsög, hiszen nem értékeli az igyekezetedet.

Ez a bonyolult recept a túlhajszoltságba visz.

Válassz.

Ja… ezek után, szerintem egyértelmű, hogy mi a hálátlan ügyfelek ellenszere:

Azt adjuk, amit szeretne + valami más is.

NEM valami mást, mint amit szeretne, de azt jó nagy mennyiségben. 

Kérsz egy gumiabroncsot, ami az árlista szerint 250 lejbe kerül, ehelyett kapsz 270 lej értékben töltött káposztát. Hálátlan leszel? 

#nelégyhálátlan #addamitkér #hiddeljobbezígy

Iratkozz fel a hírlevelünkre és AJÁNDÉKBAN részesülsz!

Comments

  • A Hálátlan Ügyfelek Ellenszere - Péel Magazin Posted 55 év ago

    […] Kérsz egy gumiabroncsot, ami az árlista szerint 250 lejbe kerül, ehelyett kapsz 270 lej értékben töltött káposztát. Hálátlan leszel?  Forrás : Marketing Iskola […]

Comments are closed.

Marketingiskola