em
logo
  • 0
    1. Jelenleg üres a kosarad.
notfound

A jövő könyvtára

💡 A múlt héten a Kolozsvári Magyar Napok keretén belül tartottam előadást, pár napja pedig Székelyudvarhelyen, a Jövő Könyvtára konferencián. 

Előzőn vállalkozók, utóbbin könyvtárosok vettek részt. 

A vállalkozók szervezetet, jövőt, profitot akartak, a könyvtárosok figyelmet, finanszírozást, olvasót akartak.

A vállalkozók valamilyen portéka segítségével igyekeznek megoldani az ügyfelek problémáit, a könyvtárosok, könyvvel, tudással járulnak hozzá, hogy az emberek megoldják a saját problémáikat. 

– – 

📣 Tanulságom, javaslatom nekik, neked, magamnak:

1️⃣. Annyiszor ismételtem már, de továbbra is visszatérő kérdés és terület ez: – attól függetlenül, hogy milyen cél hajt egy szervezetet, valamilyen értéket kell előállítani. A könyv a kiadó által előállított termék, ha kereskedő vagy, akkor a te terméked nem az, amiért a gyártó dolgozott meg.

Vizsgáld meg, hogy az amiért 💸 pénzt kapsz az érték vagy RÉSZE egy értéknek. Nekem hajópadló kell, így a deszka csak RÉSZE az értéknek. Egy asztalosnak viszont – aki hajópadlót készít – a deszka egy valós érték. (Ennek a mondatnak a helyes megértésében súlyos eurótízezrek vannak.)

2️⃣. Az előállított érték, valójában addig nem érték, amíg valakinek a rendelkezésére nem bocsájtottuk. Magyarán: – a raktárkészleted, vagy a fejedben lévő tudás akkor válik valóban 💎 értékké, amikor ezt valaki másnak rendelkezésére bocsájtod.

Tehát ha a cégednek a profitja nem növekszik, de a raktárkészlete igen, vagy a profitja nem, de az összegyűlt tudás és tapasztalat igen, akkor 10-ből 9-szer nem felhalmozol, hanem szarban vagy csak még nem vagy őszinte magadhoz.

3️⃣. A rendelkezésre bocsájtást megelőzi valamiféle kommunikáció és többek között ez lenne a marketing egyik feladata. Az, hogy tudatos marketing nélkül is eljut a portékád híre másokhoz és marketing nélkül működni tudsz, az NEM, annak bizonyítéka, hogy neked nincs szükséged marketingre, hanem annak, hogy tonnányi meg nem keresett pénzt hagysz a piacon. Tonnákat.

Az árnyékban döglődő, arra tévedő hangyákat és legyeket felzabáló 🦁 oroszlán nem azt eszi amit akar, hanem azt ami jut.

Az a vállalkozó, aki tudatos marketing nélkül éldegél, nem azt az életet éli, amire méltó, hanem azt amit megenged neki a környezet.

4️⃣. Van egy raklap olyan közalkalmazott, aki nagyon szeretné jól végezni a dolgát és nagyon dolgozik rajta, hogy jól végezze a dolgát.

Minden segítséget és támogatást megérdemelnek. 🙂 

Milennehaezenahéten segítenél is és nem csak panaszkodnál rájuk?

#milennehaezenahéten #kolozsvarimagyarnapok #ajovokonyvtara #ajovokozalkalmazottja

Iratkozz fel a hírlevelünkre és AJÁNDÉKBAN részesülsz!

Marketingiskola