em
logo
  • 0
    1. Jelenleg üres a kosarad.
notfound

A tökéletes ügyfél

Hoppá fel fordítva a lóra! 🐎 

👉 Mi lenne, ha ezen a héten fordítva ülnénk fel a lóra?

Minden egyes héten szénné dolgozzuk magunkat, hogy a lehető legjobb terméket létrehozhassuk, a lehető legjobb ügyfeleket becserkészhessük és felkínálhassuk nekik a portékánkat.

Álmodozunk róla, hogy milyen lenne a Tökéletes Ügyfél. 

Mindenféle marketing hókusz pókuszt használva, profilozzuk az ügyfeleinket. 

Közösségi  médiában, célközönségekben gondolkodunk, törekszünk edukálni a potenciális vásárlókat stb. Nem kevés idő és energia megy el azzal, hogy matatunk valamit a jó ügyfelek, mint fogalom kapcsán.

Na most, mi lenne, ha ezen a héten fordítva huppannánk fel a lóra és nem azon dolgoznánk, hogy megtaláljuk, meggyőzzük, kitanítsuk, visszahozzuk stb. a tökéletes ügyfelet, az igazi, nagybetűs ÁLOM ÜGYFELET, hanem azon, hogy mi magunk legyünk A tökéletes ügyfél a környezetünk számára? 

👉 Mi lenne, ha ezen a héten a tökéletes ügyfél működési mintájára:

📌 – tényleg meghallgatnánk, hogy az eladó mit javasol?

Mégiscsak jobban ért a cucchoz mint mi. Nem? Mi magunk is szeretnénk olyan ügyfelet, aki nem a berögződéseit, hanem az őszinte érdeklődését hozza.

📌 – pontosan, határidőre fizetnénk?

Mi magunk is számítunk arra a pénzre, amiben megállapodtunk az ügyféllel, nem? Az a mennyiség és az a határidő, amiben megállapodtunk. Nem „egy részét átküldtem”, „pár nap ide-oda, ezen ne akadjunk fel”.

📌 – segítenénk az eladónak?

Ha valamit elcseszünk, akkor azt nem a Facebookon szeretnénk viszontlátni, amint habzó szájjal fröcsögnek róla, igaz? Talán jobban esne, ha valaki félrehívna és majdnem suttogva mondaná, hogy: „Főnök… itt valami mellément…” Nos, ne oszd, szorozd másnak a hibáját, hanem vonulj félre vele és segíts neki.

📌 – nem élnénk vissza másnak az idejével?

Néhány piacágon különösen aljasnak titulálható az a működési mód, amikor valaki kér egy ajánlatot, ebbe az ajánlatba bele kell tegyen az ajánlat tevő jó pár órát, akár az is igényel még jó pár órát, hogy az ügyféljelölt megértse, az ajánlatot és a mögötte lévő mechanikákat, technológiákat, majd ezzel a pakkal átszambázik az ügyféljelölt a szomszédhoz, leteszi az asztalra és az mondja, hogy adj ennél olcsóbb ajánlatot. 

Vagy fizesd ki azt az időt, amit rád szántak, vagy vásárolj ott, ahol azt az időt rád szánták. Talán te is ezt szeretnéd.

📌 – észrevennénk a másik fél törekvését?

Téged boldoggá tesz-e, amikor az ügyfelek észreveszik a törekvésedet? 

A törekvésedet, hogy tiszta autókkal járkáljatok, hogy pontosan szállítsatok, hogy kulturált környezetet biztosítsatok az ügyfeleknek, a törekvésetekt, hogy ilyen-olyan formában, támogassátok pl. a civil szervezeteket? 

Nos, mi lenne, ha ezen a héten te is észrevennéd és lenyugtáznád a benzinkutas törekvéseit,  hogy gyorsan kiszolgáljon, a cégvezetőt, hogy hótalanított parkolóba állhass be, a pincért, aki azonnal feltöröli a kilöttyintett kávét stb. Mi lenne, ha észrevennénk mások törekvését és ennek adnánk hangot, nem a töketlenségeiknek? 

📝 Na szóval…?

Mi lenne, ha ezen a héten az elképzelhető, lehető legjobb ügyfél lennél?

Mi lenne, ha:

– meghallgatnánk az eladót?

– határidőre fizetnénk?

– segítenénk az eladónak?

– nem élnénk vissza mások idejével? 

– észrevennénk mások törekvését, próbálkozását?

„Csak” pár hétig kellene ezt csinálja mindenki egy faluban, városban, megyében és országban, alaposan megváltozna a gazdasági lét.

💯 Kezd el te.

Ja… és a tökéletes ügyfeleidnek küldd el ezt az irományt és mondd el nekik, hogy köszönöm, hogy ilyenek vagytok. 

És ne feledd:

– kezd el te

– folytasd te

– segíts másoknak, hogy elkezdjék

– mutass példát és segíts másoknak, hogy folytassák

#kezdelte #folytasdte #segítsmásoknak

Iratkozz fel a hírlevelünkre és AJÁNDÉKBAN részesülsz!

Marketingiskola