em
logo
  • 0
    1. Jelenleg üres a kosarad.
notfound

Amikor a duplázás keserű szájízzel jár

Most már nincs kifogás… valóban elkezdődött 2024 és ezzel együtt bele is futottam az első, igencsak tanulságos kisvállalkozói storyba.

Van egy cég, amely az egyik szolgáltatása külföldi értékesítéséhez, egyfajta home officeban dolgozó munkatárssal dolgozik, aki a tavalyi évben, elképesztő munkával, duplázta meg a 2022-es eredményeit. 

Ha itt befejeződne a történetünk, akkor hollywood-i happy end lehetne, miszerint a végén mindenki boldog, de nem… ennyire mégsem boldog mindenki. 

Amikor a 2024-es tervek, célok lefektetéséhez elkezdtem húzni a szálakat, akkor egy eléggé megdöbbentő adatra találtam. Természetesen a munkaadója tudtával, ez a munkatárs teljesen leváltotta a 2022-es értékesítési stratégiát. A tavaly, teljesen más módszerrel keresett ügyfél jelölteket és a számok őt igazolták, hiszen megduplázta a pénzügyi forgalmat.

Amikor az értékesítési stratégiáját próbáltam megérteni, akkor az nagyon világos volt, hogy a befektetett idejének 40%-a hozza az eredmények 100%-át. 

Statisztikákkal kimutatható volt, hogy a különféle üzletember találkozókon való „barátkozások” hoznak annyi érdeklődőt, amennyi szépen hozza az év végi duplázáshoz szükséges számokat és ezeknek az érdeklődőknek a kezelése vette el az idő kb. 40%-át.

A döbbenet akkor állt be, amikor kiderült, hogy a maradék 60% miből áll? 

A maradék 60%-nyi időben olyan embereket regisztrált a szolgáltatás demó verziójába, amelyre ezek a regisztrált emberek, igazából semmilyen érdeklődést nem tanusítottak. 

Tahát az üzletember találkozókon szerzett jelöltek egy része kvalifikált is volt a szolgáltatásra és meg is vette a szolgáltatást, a másik része pedig valójában nem volt kvalifikált a szolgáltatásra, de attól még regisztrálta őket az ingyenes teszt verzióra.

Ez az ingyenes teszt verzióra való regisztrálás meg elvitte az idejének kb. 60%-át. (Most teljesen mindegy, hogy milyen okfejtés alapján jutott a munkatárs erre a következtetésre.)

Nos.

2022-höz képest, 2023-ban duplázott forgalom.

2023-ban a befektetett energia 60%-a fölösleges. 

Ezért az a cím, hogy „Amikor a duplázás, keserű szájízzel jár”.

A tanulság?

Ha az ügyfél a saját munkatársára jobb kontrollt gyakorolt volna, akkor ez az egész több mint egy fél éve le lenne állítva és jó eséllyel nem duplázás, hanem triplázás lenne a 2023-as végeredmény.

Jobb kontroll, jobb eredmények.

Nem bonyolult.

Iratkozz fel a hírlevelünkre és AJÁNDÉKBAN részesülsz!

Marketingiskola