logo
  • 0
    1. Your Cart is Empty
notfound

Az ál helyesség mókuskereke

Van egy nagyon-nagyon alapos csapda, ez pedig az „ál helyesség”. Nem hazugság, csak olyan helyesség, amelyik valójában nem az.

Ha az életben nem láttam egy rendes porszívót és kezembe adnak a 21-ik századi csicsával felöltöztetett, de a 19-ik századi szívóerővel rendelkező porszívót, akkor azt fogom hinni, hogy van porszívóm. 

Szent meggyőződésem lesz, hogy van porszívóm és még büszke és boldog is leszek. 

A létező vonatkoztatási rendszeremben lévő „semmi”-hez képest, az amit a 19-ik századi belsővel ellátott porszívó elművel, az egy helyesen elvégzett munka lesz. Örülni fogok az eredményének és, ha valaki cseszegetni kezd, hogy gáz a porszívóm és nem 6 órába kellene teljen egy lakás kitakarítása, akkor azt fogom mondani, hogy valami túlzó ügynök, aki rám akarja sózni a portékáját. 

Ha az életben nem volt rendes marketingem, akkor adok 500 Eurót egy önmagát marketing ügynökségnek nevező entitásnak és boldog leszek a kimutatásainak, amely szerint rengeteg ember látta a marketing üzenetünket. Nem fog feltűnni, hogy ugyanannyi érdeklődő van a portékám iránt mint korábban, de boldog leszek, hiszen növekvő számokat mutat az ügynökség. 

Ha az életben nem voltam egy rendes értékesítési tréningen, akkor az első logikusnak tűnő prezentáció után, szent meggyőződésem, hogy fejlődtem, de az már évek múlva fog kiderülni, hogy 10 tárgyalásból, ugyanannyinak adok el mint korábban.

Az „ál helyesség” azért sokkal, de sokkal rosszabb mint az elképesztő butaság, mert az „ál helyesség” éveket képes ellopni. 

Láttam már vállalkozót, aki 3-4 éven keresztül várta az új weboldalától az eredményt. Láttam olyat, akit egy marketing ügynökség 2 kerek éven keresztül megvezetett és a normál piaci emelkedésen kívül, nulla eredményt értek el.

Amíg az „ál helyessel” gondolkodom, addig azon doglozom, hogy abból hozzak ki eredményt. 

Egy 19-századi porszívó ál helyes, de amíg meg sem kérdőjelezem, hogy értelmes eszköz van–e a kezemben, addig soha nem fog feltűnni, hogy elképesztő erőfeszítésbe kerül nekem rendesen fel porszívózni. 

Na? Leesett már?

Iratkozz fel a hírlevelünkre és AJÁNDÉKBAN részesülsz!

Marketingiskola