logo
  • 0
    1. Your Cart is Empty
notfound

A csigák és társai

A csigák egy része jobbról balra igyekszik, a másik része meg balról jobbra…

(kép az első hozzászólásban)

___

 A szokásos vasárnap reggeli futásom közben vettem észre, hogy a járdán épp az eső utáni csigafutóverseny zajlik. A csigák egy része jobbról balra igyekszik, a másik része meg balról jobbra…

💡 Innen jutott eszembe, hogy gyakran a vállalkozók is ezt csinálják.

Beszélgetek, egy sepsiszentgyörgyi vállalkozóval, aki elmondja, hogy növekednie kellene és valahol Székelyudvarhely és/vagy Marosvásárhely környékén látja, hogy jobb a piac. 💰

Aztán pár hét múlva, találkozom egy nagyváradi vállalkozóval, aki azon vacillál, hogy Kolozsvár és/vagy Marosvásárhely irányába terjeszkedjen.

Amikor meg összefutok egy hasonszőrűvel Marosvásárhelyen, akkor azon billeg, hogy inkább Kolozsvár/Nagyvárad irányába törekedjen, vagy inkább Székelyudvarhely/Sepsiszentgyörgy irányába…

 🐌 Pont, mint a csigák… egy része jobbról balra igyekszik, a másik része meg balról jobbra.

Ja… és hogy még kerekebb legyen a történet, mindhárom vállalkozó ugyanazon a piacon, nagyon hasonló termékpalettával és mérettel rendelkezik. (nyílászárók területe)

 #𝙈𝙞𝙡𝙚𝙣𝙣𝙚𝙝𝙖𝙚𝙯𝙚𝙣𝙖𝙝𝙚́𝙩𝙚𝙣 𝙣𝙚𝙢 𝙖 𝙠𝙤̈𝙣𝙣𝙮𝙪̋ 𝙢𝙪𝙣𝙠𝙖́𝙩, 𝙝𝙖𝙣𝙚𝙢 𝙖𝙯 𝙚𝙧𝙚𝙙𝙢𝙚́𝙣𝙮𝙩 𝙝𝙤𝙯𝙤́ 𝙢𝙪𝙣𝙠𝙖́𝙩 𝙫𝙚́𝙜𝙚𝙯𝙣𝙚́𝙣𝙠 𝙚𝙡? 🤔

 A fenti vállalkozók marketing/ügyfélszerző tevékenysége a szükséges minimum környékén vegetál. ⚠️ Az ügyfélszolgálat, a garancia vagy éppen a panaszkérdés CSAK a törvényes kötelezettségeknek való megfelelést tartja standardnak. Okozó, építő módon nem dolgoznak a kerítésükön kívüli történések kapcsán, nem vesznek részt a városukat jobbá tevő kezdeményezésekben.

Úgy az ügyfelek minősége, mint a versenytársak milyensége miatt, még így is lehet ideig-óráig haladni: amellett, hogy törekszünk korrekt terméket létrehozni, piacra juttatni, mindenféle más szempontból csak az elvárt minimumot teljesítjük.

Egy ideig lehet így haladni.

____

 Ha kiemelkedő eredményt akarunk, akkor két lehetőségünk van:

✔️ csinálunk egy tökösebb vállalkozást

✔️ vagy abban a reményben megyünk át egy másik piacra, hogy további „elvárt minimum” nyújtásra, ott még kaphatóak.

 

A tapasztalataim szerint:

🟡 10-ből 7-8 vállalkozó azt hiszi, hogy „a másik” piacon jobb eredményei lesznek, egy másabb/bővebb termékpalettával jobb eredményei lesznek.

🟠 Így kreálnak nagyobb és továbbra is alacsony profitabilitású vállalkozást.

🔴 Így a „másik” piacra való bejutással, a „másabb/bővebb” termékpalettával még 2-3 évet elkínlódnak és utána állnak neki MÉLYSÉGBEN jobbnak lenni és nem „csak” horizontálisan növekedni.

 

🔎 Mi lenne, ha ezen a héten, nem a szomszéd szilvafa alsó ágain keresgetnénk a szilvát, hanem a mi fánkhoz támasztanánk a létrát és a magasabb ágakról is szedegetnénk?

𝙈𝙞 𝙡𝙚𝙣𝙣𝙚, 𝙝𝙖 𝙚𝙯𝙚𝙣 𝙖 𝙝𝙚́𝙩𝙚𝙣 𝙣𝙚𝙢 𝙖 𝙠𝙤̈𝙣𝙣𝙮𝙪̋ 𝙢𝙪𝙣𝙠𝙖́𝙩, 𝙝𝙖𝙣𝙚𝙢 𝙖𝙯 𝙚𝙧𝙚𝙙𝙢𝙚́𝙣𝙮𝙩 𝙝𝙤𝙯𝙤́ 𝙢𝙪𝙣𝙠𝙖́𝙩 𝙫𝙚́𝙜𝙚𝙯𝙣𝙚́𝙙 𝙚𝙡?

𝙀́𝙨 𝙢𝙞 𝙡𝙚𝙣𝙣𝙚, 𝙝𝙖 𝙚𝙩𝙩𝙤̋𝙡 𝙖 𝙝𝙚́𝙩𝙩𝙤̋𝙡 𝙠𝙚𝙯𝙙𝙫𝙚 𝙖 𝙠𝙤̈𝙧𝙢𝙤̈𝙙𝙧𝙚 𝙘𝙨𝙖𝙥𝙣𝙖́𝙡 𝙚́𝙨 𝙨𝙖𝙧𝙤𝙠𝙗𝙖 𝙖́𝙡𝙡𝙞́𝙩𝙖𝙣𝙖́𝙙 𝙢𝙖𝙜𝙖𝙙, 𝙖𝙢𝙞𝙠𝙤𝙧 𝙖𝙯𝙤𝙣 𝙠𝙖𝙥𝙤𝙙 𝙢𝙖𝙜𝙖𝙙, 𝙝𝙤𝙜𝙮 𝙖 𝙠𝙤̈𝙣𝙣𝙮𝙚𝙗𝙗 𝙚́𝙨 𝙣𝙚𝙢 𝙖 𝙩𝙤̈𝙗𝙗 𝙚𝙧𝙚𝙙𝙢𝙚́𝙣𝙮𝙩 𝙝𝙤𝙯𝙤́ 𝙢𝙪𝙣𝙠𝙖́𝙩 𝙖𝙠𝙖𝙧𝙤𝙙 𝙚𝙡𝙫𝙚́𝙜𝙚𝙯𝙣𝙞?! 👍

 #milennehaezenahéten #álsarokba #csapjakörmödre #nenyújtozódjmássz #na

Iratkozz fel a hírlevelünkre és AJÁNDÉKBAN részesülsz!

Marketingiskola