logo
  • 0
    1. Jelenleg üres a kosarad.
notfound

Együttműködő személyek közössége

Ha vállamon fekvőrendőrrel, a lábamon balettcipőben 🩰 beszambázok egy nyugdíjas kórus délelőtti edzésére, de nem teszem oda magam, hogy a nyugdíjas kórus megnyerje a délelőtt edző nyugdíjasok kórus versenyét kánon szekcióban, xar alak vagyok.

👉 Nem lehetsz benne úgy egy csoportban, hogy nem segíted elő annak a csoportnak a céljait. Vili?

– – 

Definíció szerint: 

💡 𝗰𝘀𝗼𝗽𝗼𝗿𝘁 (𝗳𝗼̋𝗻𝗲́𝘃)

Együttműködő személyek közössége, amely egy közös cél elérésére törekszik.

– – 

Csak akkor vagy benne egy csoportban, ha aktívan dolgozol a csoport céljainak megvalósításán. Ha focizol, akkor dolgozol azon, hogy a csapatod gólt ⚽ rúgjon. Ha benne vagyok egy csapatban, de nem dolgozom rajta, hogy a csapatom gólt rúgjon, akkor ugyanolyan vagyok, mint a fentebb említett xar alak, aki nem segít a csapatának.

Persze, az is lehet, hogy csak nézője akarsz lenni egy csoportnak, mint egy drukker a meccsen. Ehhez jogod van, viszont nem nevezheted magad csapattagnak. (Ebben az esetben max. a 🎉 drukkerek csapatában vagy benne.)

Most tedd fel magadnak a következőket:

– tök jó, hogy tulajdonosa vagy a vállalkozásodnak. Ha te is aktívan dolgozol a cégben, akkor a munkatársaknak, mint csoportnak, tagja vagy-e? És mit tettél a héten, hogy ennek a csoportnak a céljához hozzájárulj? A munkatársaknak mint csoportnak, hogyan tettél hozzá a céljaihoz?

– vállalkozóként, tagja vagy-e annak a csoportnak, amit úgy hívnak, hogy vállalkozók? És mit tettél, mit tervezel tenni, hogy ennek a csoportnak előbbre mozdítsd a dolgait? A vállalkozók, mint csoport meg fog szűnni, ha nem érik el a közös céljaikat. (Akkor is, ha nem tudnak róla, vagy nem veszik tudomásul, hogy ők egy csoport és vannak közös céljaik.) Hogyan tudnál hozzátenni, hogy ez a csoport elérje a célját? 

Egy raklap csoportban akkor is benne vagy, ha a tényleges belépésedet nem kérted: pl. Állampolgárok csoportja.

Állampolgárság. Ha nem teszünk hozzá az állampolgárok csoportjához (az adófizetés az országodhoz tesz hozzá), ha nem dolgozunk az állampolgárok csoportjának céljainak megvalósításához, akkor valójában púpok vagyunk ennek a csoportnak a hátán. Akkor is, ha nem értünk egyet vele és akkor is ha lexarjuk.

Ne lény púp.

Ha benne vagy egy csoportban, akkor ahhoz a csoporthoz tegyél hozzá

#legyélaktívtagjaacsoportnak #veddfelabalettcípőt #teddodamagad

Iratkozz fel a hírlevelünkre és AJÁNDÉKBAN részesülsz!

Marketingiskola