logo
  • 0
    1. Jelenleg üres a kosarad.
notfound

Gyere ki a barlangból

Ropogós #milennehaezenahéten ötödik rész.. na, jól számoljuk? Mindegy, két #locsolosdni között olvasd el. 

 

👇👇👇

Tedd le a kőbaltát, gyere ki a barlangból. 

Egy 43-as lábbal megáldott, becsületes ősember mindent megoldott a kőbaltájával, egy emberes fahusánggal és némi kovakővel.

Ezeket használva, elfogta a vadat, előkészítette a kaját, megette és még gondosan a kamrába is tett a maradékból a Sibiu pástétomok mögé.

A 80-as évek autó tulajdonosa egy marék dróttal, egy kalapáccsal és néha az asszon’ harisnyájával oldott meg minden problémát, ami az autóval volt kapcsolatos.

Ma egy „kicsit” bonyolultabb világban él a vállalkozó, mégis kőbaltával – a haladók, a marék drót/kalapács kombinációval – szeretnék kezelni az összes problémájukat.

 

Mi lenne, ha ezen a héten megállnál a tükör előtt, a(z általad) megnyálazott ujjaddal, könnyedén simítanál egyet a szemöldöködön  és őszintén elárulnád magadnak, hogy melyek az életedben azok a problémák, amelyeket ósdi eszközökkel – kőbalta, drót stb. – módon akarsz kezelni?

Mi lenne, ha ezen a héten bevallanánk magunknak, hogy az általunk kiadott ajánlatok igazából csicsás táblázatok, de nulla marketing erővel rendelkeznek?

Mi lenne, ha ezen a héten bevallanánk magunknak, hogy azt értékesítési tárgyalás az igazából egy teljesen megszokott beszélgetés számunkra, csak nem a Szulejmán a téma, hanem termék paraméterek?

Mi lenne, ha ezen a héten bevallanánk magunknak, hogy halvány lila gőzünk sincs, hogy mit jelent egy poszt megalapozása, neadjisten egy munkatárs posztra tétele?

 

És a szoftwerek, amelyeket használni kellene?

És a könyvelésemmel kapcsolatos kimutatások? (báláncá meg bilánc közti diferansz??)

És van fogalmam róla, hogy a vállalkozásomnak mi az üzleti modellje, illetve mi lesz a modell következő evolúciós lépése?

És a heti 13,4 perc alatt megcsinálható szervezeti minőségbiztosítás, amely éves szinten napokat/heteket tud kispórolni az életedből?

És a termékfejlesztés kapcsán hogy állok?

És az automatizált értékesítést segítő marketing eszközök területe?

 

Értem én, hogy értesz a szakmádhoz, értesz a szakterületedhez, de képzelj el egy szakmájához, szakterületéhez értő modern sebészt, aki hatodik századi eszközökkel vágja fel a beteget, tizedik századi eszközökkel érzéstelenít és tizennyolcadik századi eszközökkel lélegeztet. 

Na?

Képzeld el a 2020-as autót, a 2000-es évek műszerfalával, a 80-as évek motrával és az 50-es évek kerekeivel… 

Megvan a kép?

És te hogy nézel ki?

Van 2022-es szakmai tudásom, 2020-as a (vélt) marketing szakértelmem, 2010-es üzleti modellem, a munkatárs kezelésem a 2000-es évek derekáról származik, a célokkal, kudarcokkal kapcsolatos reflexeim megragadtak valahol az életem első 10 évében. 

Bravo!

Mi lenne, ha ezen a héten:

  1. Észrevennéd a kőbaltát, a fahusángot
  2. Kidobnád az életedből az összes kőbaltát és fahusángot
  3. Elkezdenél MŰKÖDŐ eszközöket használni és nem néznéd el mások kőbaltáját, fahusángját.

Értem én, hogy a testünk már nincs a barlangban, de kijönnénk végre mi magunk is?

Iratkozz fel a hírlevelünkre és AJÁNDÉKBAN részesülsz!

Marketingiskola