em
logo
  • 0
    1. Jelenleg üres a kosarad.
notfound

Hogyan ne érjünk célba?

Ami garantálja, hogy ne érjük el a céges célokat… 

Beszéltem egy új ügyfelünkkel, aki fél perc alatt egy raklap egészen jónak tűnő kérdést tett fel:

Pl:

– Mivel motiváljam a munkatársamat?

– Milyen marketing kampányt indítsak?

Miközben hallgattam és lestem, hogy mikor fog levegőt venni, rájöttem, hogy valami nagyon evidens dolgot nem lát, nem ért:

– olyan nagy mértékben próbálja megtalálni a helyes válaszokat, hogy semmilyen mértékben nem különíti el a biztosan helytelen válaszokat.

– – 

👉 Mondom a példát:

📌 Kérdés:

– Mivel motiváljam a munkatársamat?

A kihívástól, az elismerésig, a pénztől az időig, egy csomó mindent lehet használni, hogy a munkatársainkat motiváljuk és ez a csomó minden, már önmagában egyfajta zűrzavart kreálhat. Viszont, ha elkülönítjük azt,  ami számunkra biztosan helytelen válasz, akkor máris közelebb leszünk, a helyes megoldáshoz.

Pl. elsősorban pénzmotivált munkatársakat nem akarunk és meg sem tudjuk finanszírozni. Amint tudjuk, hogy a motiváció terén a pénz nem a mi eszközünk lesz, akkor sokkal közelebb vagyunk a válaszhoz.

📌 Kérdés:

– Milyen marketing kampányt indítsak?

A használt felülettől kezdve (online/offline) egészen a lépések számáig (pl. weboldal látogató, olvasó, feliratkozó, érdeklődő, tesztelő stb.) pontosan csilliárd opció van. Ha elkülönítjük, hogy nekem három hónapom van, 3000 lejem és heti 3 órám marketingre, akkor máris kizártuk azokat a marketing tevékenységeket, amelyekhez semmi közünk nem tud lenni.

– – 

💡 Tehát:

Gyakran, nem az az első kérdés, hogy: 

„Mit kellene tennem?”

Gyakran az a legfontosabb kérdés, hogy:

„Mi az amit biztosan nem kellene tennem?” – Úgy a legkönnyebb célba érkezni, hogy a megfelelő irányba indulunk el… ehhez viszont ki kell zárnunk azokat az opciókat, amelyek biztosan nem segítenek.

– – 

🤔 Mi az ami biztosan időpazarlás?

Mi az amire biztosan nincs elegendő időm? Tudásom? 

Mi az amit nem tudok, nem akarok megfinanszírozni? 

„Kicsit” túlbonyolított világot élünk és nem mindig könnyű átlátni a marketing maszlagon. Ilyenkor vásárolunk olyan szoftvert, amire valójában nincs szükség. Elmegyünk egy olyan tréningre, amely nagyon jó, csak nem számunkra, előfizetünk egy olyan szolgáltatásra, amelyet 10%-ban használunk ki, na meg stb. 

A nap végén attól függ az eredményed, hogy napközben milyen döntéseket hoztál.

Év végén és 10 év múlva úgyszintén. Csak annyit kockáztass, amennyire feltétlenül szükség van… a többit meg kérdezd meg olyanoktól, akik elvileg jobban tudják nálad. 

Szóval?

Mi garantálja, hogy ne érjük el a céges célokat? 

Az, ha elvesztődünk a teendők zűrzavarában és nagyon intenzíven meg okosan csinálunk valamit, ami jó, csak éppen nem nekünk. Haj-rá.

#nevesztődjel #teddamihezértesz #érjcélba

Iratkozz fel a hírlevelünkre és AJÁNDÉKBAN részesülsz!

Comments

  • Hogyan Ne Érjünk Célba? - Péel Magazin Posted 55 év ago

    […] A nap végén attól függ az eredményed, hogy napközben milyen döntéseket hoztál. Év végén és 10 év múlva úgyszintén. Forrás : Marketing Iskola […]

Comments are closed.

Marketingiskola