logo
  • 0
    1. Jelenleg üres a kosarad.
notfound

Hol a problémád? Na, és időben?

#milennehaezenahéten lelki terror negyedik rész tartalmából…

 👇👇👇

Ismered a sárga sapkás űrpatkoló kovácsok hétfői közmondását?

– Mondd meg, hol a problémád időben és megmondom, hogy mennyire vagy épelméjű.

  1. Megkérdezhetsz egy hajléktalant és a problémája valahol a múltban lesz. Számára az a régi iskola, egy régi szerződés, egy 10 évvel ezelőtti csapnivaló döntés, egy rég elhunyt szülő lesz a probléma forrása. 

A hajléktalan problémája a messzi múltban van és érdemi munka nincs a kezelésén. 

  1. Az izzadó vállalkozó szintén múltbeli problémák következményeit kezeli a jelenben… Egy félig posztra tett munkatárs mai butaságát korrigálja. Egy rossz marketing által behozott rossz ügyfél panaszát simogatja. A pénzügyi kupija következményeként kínlódik, hogy kifizesse az ÁFÁ-t.

Az izzadó vállalkozó problémája a múltban van és kezelése a jelenben zajlik.

  1. Egy kicsivel talpraesettebb vállalkozó mai, aktuális, „modern” problémákkal küzd: „Nincs alapképzési anyag az új munkatársnak.”, “Nincs beüzemelve az ügyfélnyilvántartó része a szoftverünknek.”,  “Az A vagy a B beszállítót fizessem ki hamarabb?” 

Mai problémák, mai kezelése zajlik. 

  1. A legügyesebb vállalkozó összes nyavalyája valahol a közeljövőben van. „Ma kell álláshirdetést feladjak, mert 3 hónap múlva beérik a marketing kampány és akkorra poszton kell legyen az új munkatárs.” „Kb. 12 hónap múlva lesz egy befektetésem. Ha minden hónapban tartalékolok X lejt, akkor egy év múlva megvan az önrész…”.  „Két év múlva sokkal xarabb állapotban lesz a munkaerőpiac, tehát azzal kell foglalkozzak, hogy…”

Jövőbeli problémák, mai megelőzése zajlik.

És a te figyelmed hol van?

Messze a múltban

A közelmúltban

A jelenben

A jövőben

Mi lenne, ha ezen a héten megnéznéd, hogy melyek azok a múltban NEM kezelt feladatok, amelyek miatt a JELENben, lopod magadtól a JÖVŐre szánható figyelmet? (Nem bonyolult: ha a lóerőidnek 30%-val a múltat kezeled, akkor csak 70% jut előre, pedig manapság 110% kellene.)

Igen, tudom: van X nyavalyád a messzi múltban, van Z a közelmúltban, de még a jelenre is jut némi figyelem és a jövőbeli problémák mai megelőzésén is dolgozol.

Ügyes.

Az arányokat rakd rendbe.

Bónusz:

– ma azért van valamilyen problémád, mert régebb valamit nem oldottál meg.

– régebb azért nem oldottál meg valamit, mert valamivel kapcsolatban hiányos volt a tudásod

– ma azért okozol magadnak olyan problémákat, amelyeknek a következményeit a jövőben szívod meg, mert hiányos a tudásod.

– namitkellenepótolni? 

#nerúgdtökönmagadhanemmuszáj #adjmagadra #kérjmegmást #milennehaezenahétennemszivatnádmagad?

Iratkozz fel a hírlevelünkre és AJÁNDÉKBAN részesülsz!

Marketingiskola