logo
  • 0
    1. Jelenleg üres a kosarad.
notfound

Idő és időzítés

Elkapni Kodácsot!

Feltűröd az ingújjadat, gallérodat, nadrágod szárát és nekiállsz tyúkot kopasztani.

… 

Megjött a vendég és tyúkhúslevest kért. Hátramentél a „kicsikertbe’”, elkaptad Kodácsot és annak s módja szerint elláttad a baját…

Most már ott tartasz, hogy feltűrt az ingújjal, gallérral, nadrág szárral kopasztod a tyúkot.

Szerencse, hogy a vendég nem szokott étvágygerjesztő gyanánt pálinkázni, mert már matt részeg és farkaséhes volna, hiszen 1 órája megrendelte a tyúkhúslevesét és te „már” a kopasztásnál tartasz.

Idő és időzítés.

Ebbe a két szóba minden benne van, ami a vállalkozásod fejlesztéséhez szükséges.

– –

Túl korán állsz neki elkapni Kodácsot? 

A vendég nem azt a levest kapja amit szeretne.

Túl későn kapod el Kodácsot? 

A vendég nem akkor kapja, amikor szeretné.

Túl lassan kopasztod? 

A vendég otthagy.

Túl gyorsan? 

Hibázol és tollas lesz a vendég szája. 

Lassan viszed ki? 

Meghűl.

Túl gyorsan? 

Kiömlik.

– – 

Idő és időzítés. Ezen a kettőn áll vagy bukik MINDEN vállalkozás sikere.

Az elsőhöz csak azt kell tedd amit kell és nem valami mást. Amikor tárgyalni kellene, akkor ne az emailekkel molyolj. Amikor az emailjeidet kellene kezelni, akkor ne menj tárgyalni. AZT tedd amit kell és NE valami mást. Mihelyst valami mást kezdesz csinálni, rögtön időt veszítesz, hiszen nem azt teszed amit kell. Logikus? 

Azzal kellene foglalkozzak, hogy Marikának végre elmagyarázom a kasszagép működését, ehelyett azzal foglalkozom, hogy működtetem a kasszagépet. Naná, hogy egy csomó időt veszítek, hiszen a kasszagéppel matatok a saját dolgom helyett.

A másodikhoz csak arra van szükség, hogy ne azt csináld amit szoktál, hanem tervezd meg, hogy minek kell történnie és így esélyed lesz ÖSSZEHANGOLNI a dolgaidat a szokás szerinti kapkodás helyett. 

Azt szoktam, hogy bemegyek a céghez és elkezdek ügyfeleket kiszolgálni, miközben törekszem a holnapi beszerzést is elindítani? Ehelyett mi lenne, ha összehangolnád a dolgokat: bemennél a céghez és amíg Marika kiszolgálja az ügyfeleket, addig Csabikának elmagyaráznád, hogy holnapra mit és miért akarsz rendelni? Marika a 20 perc alatt nem fogja csődbe vinni a céget, de még 10 rendelést ha elmagyarázol Csabikának, akkor megérti a gondolkodásmódodat éste csinálhatsz valami mást. (Pl. kergetheted Kodácsot.)

Idő és időzítés. 

Így jut arra ami kell és nem maradunk le az életünkről.

#aztcsináldamitkell #nemássalfoglakozz #delegálj

Iratkozz fel a hírlevelünkre és AJÁNDÉKBAN részesülsz!

Comments

  • Idő és Időzítés - PÉEL INFÓ MAGAZIN Posted 54 év ago

    […] Elkapni Kodácsot! Feltűröd az ingújjadat, gallérodat, nadrágod szárát és nekiállsz tyúkot kopasztani. …  Megjött a vendég és tyúkhúslevest kért. Hátramentél a „kicsikertbe’”, elkaptad Kodácsot és annak s módja szerint elláttad a baját… Most már ott tartasz, hogy feltűrt az ingújjal, gallérral, nadrág szárral kopasztod a tyúkot. Szerencse, hogy a vendég nem szokott étvágygerjesztő gyanánt pálinkázni, […] Forrás : Marketing Iskola […]

Comments are closed.

Marketingiskola