logo
notfound

Keresztül-kasul

Szélvédő helyett TV? Hm..

El tudod képzelni, hogy az autód szélvédője helyett egy hatalmas TV legyen? 🤔 

Profi, részletgazdag, éles stb.

👉 Mennyire bíznál benne? 

Meg tudnád szokni? 

És ha úgy tanítottak volna autót vezetni, hogy már az oktató autóban képernyőt használtál volna a szélvédő és az oldalsó ablakok helyett? Ebben az esetben talán fel sem merülne, hogy nem képernyőn keresztül „kell” nézni a való világot.

Minden egyes járműben – a taxitól a buszig és a vonattól a személygépkocsikig, ha mindenkinek képernyő lenne a szélvédője helyett, akkor az lenne a „normális”, a „hétköznapi”, a „természetes”. Ebben az esetben mindenki felelőtlen elmebetegnek lenne titulálva ha KÖZVETLENÜL a való világot akarná nézni és nem a valamit, amin KERESZTÜL nézzük a való világot.

– – 

Ez mit tud okozni, amikor a vállalkozósdi játékot játszuk? 

💢 1. Példa: 

Minden héten van két-három zsémbes ügyfelünk és ennek részleteit az egyik munkatárs behozza a reggeli kávék mellé. Mivel a munkatárson KERESZTÜL nézzük a való világot, az lehet az érzésünk, hogy valamit nagyon xarul csinálunk. Amikor KÖZVETLENÜL nézünk rá a szitura, akkor kiderül, hogy az egyik nem kapott parkolóhelyet és azért volt zsémbes, a másik meg akkor is zsémbelne, ha a lottó ötöst megnyerné, mert be kell menjen Bukarestbe.

💢 2. Példa: 

Bár soha nem beszélgetünk őszintén a munkatársainkkal, meg vagyunk győződve róla, hogy imádnak velünk dolgozni és tőlünk akarnak majd nyugdíjba menni. Nem KÖZVETLENÜL a munkatárssal beszélünk, hanem a saját elménkben létező elképzeléseken KERESZTÜL kapunk válaszokat a munkatársainkról, így meglepődünk, amikor szezon előtt 2 kulcsember hagyja ott a céget.

Amikor utólag KÖZVETLENÜL igyekszünk megtudni, hogy mit rontottunk el, akkor kiderül, hogy hónapokkal korábban kétszer is emlegettek ezek az emberek valamiféle alapvető igazságtalanságot a céges működésben, de senki nem hallotta meg. 

💢 3. Példa: 

Pár hete, naaagyon pörög az üzlet. Sok-sok új ügyfél jelenik meg, tudják mit akarnak, nem alkudoznak.

Azt gondolnánk, hogy az elmúlt évek kitartó munkája ért most be, de ha KÖZVETLENÜL néznénk rá az okokra, akkor rájönnénk, hogy a legnagyobb versenytársunk utcájában útépítés zajlik – amit egyébként egy felújítással és bővítéssel használ ki – és ennek a végén megújult erővel fog nekiesni a piacnak.

De neeeem… mi a bevételen KERESZTÜL értelmezzük a sikerünket. 

– – 

Mindhárom példa valós cég példája. 

Természetesen nem lehet úgy stabil szervezetet építeni, hogy a vállalkozásunk egyre több és több részét, ne valakin vagy valamin keresztül értelmezzük, kontrolláljuk de SOHA NE HANYAGOLJUK EL A KÖZVETLEN, A SZEMÉLYES MEGFIGYELÉST.

#közvetlenül #keresztülkasul #figyeldmegjól #mitnézzmeg

Iratkozz fel a hírlevelünkre és AJÁNDÉKBAN részesülsz!

Comments

  • Kasul - PÉEL MÉDIA Posted 54 év ago

    […] Soha ne felejtsük el és ne hanyagoljuk el a személyes és közvetlen megfigyelést. Forrás […]

Comments are closed.

Marketingiskola