em
logo
  • 0
    1. Jelenleg üres a kosarad.
notfound

Melyik marketing eszközt válasszam?

Melyik marketing eszközt válasszam?!? 🤨

Kuponozzak? A weboldalamat fejlesszem? Tik-Tok videókat hozzak össze? Adjak pénzt egy ügynökségnek, hogy a megfelelő emberekhez juttassa el az üzenetemet?

Egy alkalommal összeszámoltam:

– 𝘁𝗼̈𝗯𝗯 𝗺𝗶𝗻𝘁 💯 𝗺𝗮𝗿𝗸𝗲𝘁𝗶𝗻𝗴 𝗲𝘀𝘇𝗸𝗼̈𝘇 𝗮́𝗹𝗹 𝗮 𝗸𝗶𝘀𝘃𝗮́𝗹𝗹𝗮𝗹𝗸𝗼𝘇𝗼́𝗸 𝗿𝗲𝗻𝗱𝗲𝗹𝗸𝗲𝘇𝗲́𝘀𝗲́𝗿𝗲, 𝗲́𝗽𝗽𝗲𝗻 𝗲𝘇𝗲́𝗿𝘁 𝘁𝗮𝗹𝗮́𝗻 𝗲́𝗿𝘁𝗵𝗲𝘁𝗼̋ 𝗮 𝗸𝗲́𝗿𝗱𝗲́𝘀, 𝗵𝗼𝗴𝘆 𝗺𝗶𝗻𝗱𝗲𝘇𝗲𝗸 𝗸𝗼̈𝘇𝘂̈𝗹 𝗺𝗲𝗹𝘆𝗶𝗸𝗲𝘁 𝗸𝗲𝗹𝗹𝗲𝗻𝗲 𝘃𝗮́𝗹𝗮𝘀𝘇𝘁𝗮𝗻𝗶?

„Amelyik működik!” – jön a válasz kórusban!

„Amelyik eredményt hoz!” – emelik a tétet a képzettebbek.

Igen… valahol ez lenne a lényeg, hogy „működjön” meg „eredményt hozzon” a marketing, mert azért fektetünk bele időt/energiát/pénzt.

Oké. Létrehoztunk egy Facebook csoportot amelyiknek van pl. 2000 tagja. Vannak posztok, lájkok, kommentek. Tehát működik a csoport: ✅.  Ez hozott eredményt a vállalkozásnak? „Persze”, mondja a sarlatán marketinges a megvezetett kisvállalkozónak: – naponta, hetente megjelenítjük a reklámüzenetet. (Szerinte a megjelent reklám eredmény.)

Ugyanez pepitában…

– készítettünk 10 db. zseniális TikTok videót, amit megnéztek 300 000-en és lájkolták 50 000-en: ✅. És? Változott valami a megrendelő vállalkozásában? „Persze”, jön a köcsög marketinges válasza, „Az elérés eredményeként, a márka ismertsége növekedett.”

𝗘𝘇 𝗸𝗲𝗹𝗹𝗲𝘁𝘁-𝗲 𝗮 𝗸𝗶𝘀𝘃𝗮́𝗹𝗹𝗮𝗹𝗸𝗼𝘇𝗼́𝗻𝗮𝗸?!

“Mutasd meg ezt a márka ismertséget.” Erre rámutat a TikTok videók nézettségére, lájkjaira.

______

Kedves kisvállalkozó!

Az a szitu, hogy a „marketing ügynökség” piacra belépni, manapság sokkal könnyebb, mint egy teát főzni.

𝗔𝘇 𝗮 𝘀𝘇𝗶𝘁𝘂, 𝗵𝗼𝗴𝘆 𝗲𝗻𝗻𝗲𝗸 𝗲𝗿𝗲𝗱𝗺𝗲́𝗻𝘆𝗲𝗸𝗲́𝗻𝘁 𝗲𝗴𝘆 𝗿𝗮𝗸𝗮́𝘀 𝗹𝘂𝘀𝘁𝗮 𝗙𝗮𝗰𝗲𝗯𝗼𝗼𝗸𝗵𝘂𝘀𝘇𝗮́𝗿 𝗮𝗸𝗮𝘀𝘇𝘁𝗷𝗮 𝗺𝗮𝗴𝗮́𝗿𝗮 𝗮 „𝗙𝗮𝗰𝗲𝗯𝗼𝗼𝗸 𝘀𝘇𝗮𝗸𝗲́𝗿𝘁𝗼̋”, 𝗺𝗲𝗴 „𝗞𝗼̈𝘇𝗼̈𝘀𝘀𝗲́𝗴𝗶 𝗺𝗲𝗻𝗲𝗱𝘇𝘀𝗲𝗿” 𝘀𝘁𝗯. 𝗰𝗶́𝗺𝗸𝗲́𝗸𝗲𝘁, 𝗺𝗶𝗸𝗼̈𝘇𝗯𝗲𝗻 💩-𝘁 𝘀𝗲𝗺 𝘁𝘂𝗱 𝗮 𝗰𝗲́𝗴𝗲𝗱𝗿𝗼̋𝗹.

Valójában egy dolgot akar: nála költsd el a pénzedet.

🔮 Ha kicsit hátrébb lépünk és ránézünk a világunkra, akkor az látszik, hogy ez a „marketing” hókuszpókusz csak mostanában kezd a része lenni a kisvállalkozói hétköznapoknak. Az online világ, megspékelve a közösségi média mókuskodásaival, a lehetőségek tárházát kínálja, hogy megtaláljuk azokat az embereket, akiknek valóban a mi portékánk segít.

Mivel ezen a téren még nem rakott rendet a világ és minden felelőtlen kókler nem esett (még!) ki a piacról, könnyen megesik, hogy önmagukat szakértőnek öltöztetve vernek át. 😈 

#𝗺𝗶𝗹𝗲𝗻𝗻𝗲𝗵𝗮𝗲𝘇𝗲𝗻𝗮𝗵𝗲́𝘁𝗲𝗻 𝗧𝗲 𝗶𝘀 𝗵𝗮́𝘁𝗿𝗮𝗹𝗲́𝗽𝗻𝗲́𝗹 𝗸𝗲́𝘁 𝗹𝗲́𝗽𝗲́𝘀𝘁 𝗲́𝘀 𝗺𝗲𝗴𝗻𝗲́𝘇𝗻𝗲́𝗱, hogy az elmúlt 3-5 év ügyfelei honnan jöttek? Miért találtak rád az ügyfelek? Miért pont rád találtak? Melyek voltak az igazán jó ügyfelek? És ők honnan jöttek?

Nos, azt finanszírozd, ami itt kijön válaszként és ne azt amit a felelőtlen kóklerek akarnak eladni neked.

⚠️ A Te felelősséged (!!!), hogy helyesen értékeld ki: az elköltött 10 és 100 Euród olyan helyre van-e befektetve, amelyből 20 és 200 Euró tud lenni?

𝗡𝗲 𝗺𝘂̋𝘃𝗲𝗹𝗱 𝗮 𝗸𝗶𝗽𝗶𝗽𝗮́𝗹𝗼́𝘀 𝗺𝗮𝗿𝗸𝗲𝘁𝗶𝗻𝗴𝗲𝘁*!

*Kipipálós marketing = valakinek adtam pénzt, hogy marketingeljen, de nem veszem a fáradságot, hogy valóban kiértékeljem ennek értelmét. Marketingeznem kell – probléma kipipálva.

Iratkozz fel a hírlevelünkre és AJÁNDÉKBAN részesülsz!

Marketingiskola