logo
  • 0
    1. Jelenleg üres a kosarad.
notfound

Minek kellene ott lennie?

Azt látod, hogy minek nem kellene ott lennie, de azt látod-e, hogy minek kellene ott lennie? 🤔 

Azt látod, hogy a kocsi tetején nincs mit keressen egy friss lucernából készített, enyhén napbarnított tehén kaki, de azt látod-e, hogy helyette minek kellene ott lennie? Pl. egy taxi jelző táblának.

Azt látod, hogy a munkatársad flipchart papírral kergeti a lusta ételfutárt és ennek nem így kellene történnie, de azt látod-e, hogy igazából mivel lenne helyes kergetni az ételfutárt?

– – 

Van egy elég genya csapdája ennek a civilizációnak.

Könnyen észrevesszük ha valami nem oké, mert tudjuk, hogy milyen lenne az oké. 🤭 

Magyarán: könnyű azt mondani a munkatársnak, hogy telefonálj naponta 25-öt, ha tudod, hogy naponta 25-öt kellene telefonálni és még könnyebb észrevenni, ha egy nap csak 15-öt telefonált.

Ha viszont az életben nem láttál könnyedén és eredményesen működő telemarketinget, akkor nem veszed észre, hogy naponta 25-öt kellene telefonálni, mert a vonatkoztatási rendszerben nincs benne a napi 25 kimenő telefon.

Ehelyett kitalálod, hogy legyen napi 2 Facebook poszt, mert azzal viszont tudsz gondolkodni. Annak hiányát észreveszed, hogy ma sem ment ki Facebook poszt, de annak hiányát nem veszed észre, hogy ma nem volt 25 kimenő telefon, mert ezzel a területtel nem is tudsz gondolkodni. 

– – 

Az a busman aki az életben nem látott vízcsapot, szerinted észre fogja-e venni, hogy a csapból nem jön víz?

Az a japán, aki egész életében fenékmosó/fenék szárító kombináción nőtt fel, szerinted észre fogja-e venni egy fabudira nézve, hogy nincs WC papír? 🙃 

A vonatkoztatási rendszeren belüli eltéréseket könnyű észrevenni, de ahogy egy hegymászó nem veszi észre, hogy két hegy között LENNIE KELLENE egy hídnak, képes vagy-e észrevenni, hogy valójában MINEK KELLENE LENNIE:

– a marketinged

– a terméked

– az ügyfeled

– a párod

– a munkatársaid

– a vitád

– a pénzed

– a jövőd

– a közösséged

– a problémáid 

– a céljaid

– az egészséged

– az adód

– a hírneved

– a partnereid

– a hatóságok

stb. terén?

– – 

Látod-e, el tudod képzelni, fel tudsz-e venni egy – a létezőtől teljesen elszakadt – nézőpontot, hogy minek kellene lennie ezeken a területeken.

Nem az a kérdés, hogy mit lehetne javítani ezeken a területeken.

Az a kérdés, hogy VALÓJÁBAN minek kellene lennie ezeken a területeken? 😉 

  • Legyél az a busman, aki rájön, hogy a falból kilógó fényes cuccból vizet lehet csiholni.
  • Legyél az a hegymászó, aki rájön, hogy két hegy közé jár egy híd.
  • Legyél az a vállalkozó, aki rájön, hogy több felelőssége van mint csak vállalkozni.

👉 Jöjj rá, hogy annyira beszűkült vonatkoztatási rendszer keretein belül ítéled meg a dolgaidat, hogy „pár év múlva” akár vissza mászhatunk a fára. (Valszeg steril és csíramentes fa lesz, amin Netflix nézés után a robotok által előkészített zacskós kaját fogjuk enni, miközben a garantált minimáljövedelmet számolgatva el-el szellemi-maszturbálgatunk.)

Iratkozz fel a hírlevelünkre és AJÁNDÉKBAN részesülsz!

Marketingiskola