logo
  • 0
    1. Jelenleg üres a kosarad.
notfound

Rapid röntgen

  • eredmény
  • utánkövetés
  • a közös munka
  • a jelenlegi és a vágyott helyzet
  • a cég megértése
  • a rendszer

Nem a hirtelen ötleteket, nem az egyszeri kampányokat képviseljük az együttműködéseink során.
Az elmúlt 18 év tapasztalata alapján az működik, amikor alaposan megértjük egymást és valódi, mélységi együttműködést hozunk létre.
Van egyfajta szabályrendszerünk, amely mederben tartja az együttműködéseinket. Szívesen elküldjük, nézd meg, hogy egyet tudsz-e érteni az egyes pontjaival.
A munkánk első negyedévét „Rapid Röntgen”-nek nevezzük.
Régebb ez egy gyors cégátvilágítás volt, hogy legyen egy megértésünk az ügyfelekről, de mára ez egy negyedéves együttműködéssé nőtte ki magát.

Ennek első lépése arról szól, hogy értsük meg a céget.
Itt a véleményedre, a nézőpontjaidra is alapozunk és természetesen a termelésre/szolgáltatásra, pénzügyekre vonatkozó kimutatásaid is megtekintésre kerülnek.
Mi az az érték, amit előállít a cég? Hol a helye a piacon? Hol kellene lennie a piacon?
Mi az üzleti modelled és az mennyire fenntartható közép és hosszú távon?
Melyek a növekedés lehetséges szintjei, korlátai? Melyek azok az erőforrások, amelyekre építeni tudunk stb.

Az első ponttal párhuzamosan el is indul a második lépés, amikor is a tulajdonos, mint személy, egyéni céljait, habitusát figyelembe véve mérjük fel, hogy milyennek kellene lennie annak a rendszernek, amelyen keresztül ő működtetni tudja a vállalkozását.
Ez jelent(het) rendszert a pénzügyek, ügyfelek, munkatársak, esetenként a termelésre vonatkozóan.
Azért vesszük figyelembe ezen a ponton a tulajdonos, mint egyén, személyes céljait, habitusát, mert ha pl. nagyon párhuzamos a pénzügyekkel/kimutatásokkal, akkor egyféleképpen kell megközelíteni, de ha pl. távolságtartó és szoftveren keresztüli munkatárs kezelést szeretne hosszú távon, akkor teljesen másként kell megközelíteni ugyanazt a vállalkozást.

A harmadik lépésben már körvonalazódnia kell a jelenlegi helyzet és a vágyott helyzet közötti lépés sorozatnak. (Itt már lehet tudni, hogy milyen hozzávalóim vannak, azt is tudom, hogy milyen tortát szeretnék ebből kihozni, így ennél a lépésnél azt is látom már, hogy milyen lépéseket kell tennem, hogy az vágyott torta létrejöjjön.)
Tartunk most valahol, el szeretnénk jutni valahova, a kettő közt lépéseket, teendőket kell meghatároznunk.
Régebb a Rapid Röntgen eddig tartott: a cégátvilágítás után letettünk egy javasolt tevékenységi sorrendet a jelenlegi és a vágyott helyzet közé, de ma már látjuk, hogy ennek az egésznek sokkal nagyobb értelme van, ha a tényleges kivitelezés is elindul.
Itt már a PR projektek indításától, a pénzügyi/statisztikai rendszer leszögezéséig, a munkatárs kezelés alapjainak lefektetésétől a szervezeti minőségbiztosításig bármi lehetséges. Bármi, amit az egyes és a kettes pont alapján meg kell tenni.

A negyedik lépésben kiértékeljük a haladásunkat az első három lépéssel kapcsolatban és a szükséges korrekciók meglépése után – HA mindkét fél úgy dönt – születik egy újabb megállapodás, amely már egy hosszabb időintervallumra vonatkozik.
Nagy vonalakban ez az, ahogyan mi dolgozunk, gondolkodunk:
Megértünk téged és a céged. Látjuk és közös nevezőre jutunk vele, hogy a jelenlegi és a vágyott helyzeted közti űrt milyen lépésekkel kell kitölteni. Együtt kezdünk dolgozni a tényleges kivitelezésen. EZ a Rapid Röntgen.
Nem írók vagyunk. A munkánk nem abból áll, hogy olyan dokumentumokat rakunk össze, amelyek aztán fiókba kerülnek. Ha az ügyfél akar írni, akkor szívesen elmondjuk és elismételjük és kivárjuk amíg ír, de több oldalas „okosságokat” nem írunk a fióknak.
Mindenre is fel vagyunk készülve. Volt már olyan, hogy verőlegényekkel kellett tárgyalnunk a Rapid Röntgen részeként, volt olyan is, hogy a cégben dolgozó feleséget rúgattuk ki a férjjel (amiről pár év múlva úgy nyilatkoztak, hogy a család egyben tartásának kulcspontja volt).
Angolszász menedzsment technológiát használunk. Mindent nem tudunk, de 18 év alatt elég sok mindent láttunk és van már pár éve, hogy lehengerlő újdonsággal nem leptek meg minket a partnereink.
A titoktartás nem kérdés, hanem elvárt magatartás és ezt igencsak komolyan vesszük. Oda–vissza.

Add meg az adataid


Marketingiskola