logo
  • 0
    1. Jelenleg üres a kosarad.
notfound

Takarítási világnap

Bírom a világnapokat, mert alkalmat szolgáltatnak, hogy valamit alaposabban megnézünk. 🙂 Egy világnap nagyítót tesz az idegenvezetőkre, házasságra, nőkre, árva oroszlánkölykökre, a hülyén járásra (április 1.) stb. 

Nem tudom, hogy kinek a műve, de szerintem megérdemelne egy világnapot. A világnapokat kitaláló személy világnapját. 

Mna. 

Most már elveszítettük az összes normális olvasót és már csak ketten vagyunk. 

Te meg én. 

Könnyű megkülönböztetni téged magamtól.

Te az vagy, aki olvassa ezeket a sorokat, én pedig az, aki írja.

Mna.

Most már elveszítettük a kémeket 🤫 is, úgyhogy 100%-osan biztosan csak ketten maradtunk.

Első lépésként, tudtad-e, hogy minden szeptember harmadik szombatja a Takarítási Világnap? 🧽

Por, szemét, ezer éve nem használt ruhák, rothadó almacsutka, penészes száz eurós köteg, meg nem mozdított ágy és ilyenek.

Na pont nem erről a takarításról akartam beszélni veled. 

📣 Láttam olyan vállalkozót – tudom, hogy te nem ilyen vagy – aki fejleszteni akarta az ügyfélszerző rendszerét és ezért pl. vett egy könyvet, letöltött egy tananyagot stb.

Aztán ahogyan telik az idő, vásárol még egy könyvet, esetleg kifizet egy marketing tervet, letölt egy másik e-bookot és ezt is szépen folderbe rendezi, vagy éppen a szekrény megfelelő polcára.

Aztán azt tapasztalva, hogy az ügyfélszerző rendszere nem éppen optimálisan működik, felelős vállalkozóként a tudó emberekhez fordult és vásárolt, letöltött tananyagot, könyvet, minta marketing tervet, szövegírási sablont, weboldal struktúrát stb.

A szomorú az az, hogy a begyűjtött tudás darabkák, semmilyen mértékben nem oldották meg, hogy a vállalkozásának van vagy nincs ügyfélszerző rendszere és az milyen állapotban van.

Na most az a javaslatom, hogy élj a takarítási világnap nyújtotta lehetőségekkel és dobj ki mindent, amit azért szereztél be, hogy majd annak segítségével helyreteszed a dolgaidat. ⬆️ 

Az a baj, hogy ezek az összegyűjtött anyagok megkreálják annak az ILLÚZIÓJÁT, hogy dolgozol a dolgaidon. Mivel tettem valamit ebbe az irányba – van még egy letöltött hírlevél, PDF stb. – azt a LÁTSZATOT kelti, hogy valamit tettél. Aztán ezt még párszor eljátszod és minden egyes alkalommal az az érzésed, hogy dolgozol a problémáid megoldásán, de valójában egy tapodtat sem haladtál előre. Pár év is el szokott telni mire egy vállalkozó erre ráébred.

‼️ Takarítsd ki!

Dobd ki az összes olyan dolgot, amit egy adott probléma megoldása érdekében szereztél be és nem használtad, hiszen a probléma még mindig fennáll. 

A nyavalyáid megoldásának területán az  „Ecce’ kejen s veszed elé…” meg a „Valamire jó lesz…” nem öngól, hanem öngól, miután lefejeled a kapufát és a segítségedre érkező hordágyas csapat mindkét tagja rád tapos, miközben a fejedre ejtenek egy zöld talicskát. 

Dobd ki azokat a dolgokat, amelyek annak a látszatát teremtik meg, hogy dolgozol a kihívásaid megoldásán és inkább dolgozz a kihívádaid megoldásán.

#milennehazenahétenextra #takaritásivilágnap #pucoldki

Iratkozz fel a hírlevelünkre és AJÁNDÉKBAN részesülsz!

Marketingiskola