logo
  • 0
    1. Your Cart is Empty
notfound

Új üzleti modell

​​Az első hozzászólásként csatolva egy pár másodperces kisfilm, amit pár napja készítettem Milánó főterén.

⛪ Avatatlan szem számára, csak annyi látható, hogy a milánói dómmal szemben felújítanak egy épületet, ezért van rajta egy kulturált állványzat reklámfelülettel.

Na de várjunk csak!

🏗️ Állványzat reklámfelülettel ⁉️

Méghozzá nem „csak” egy marhanagy védőháló, amin ott van az építkező cég cementes logója, hanem ➕ egy ledfalas, csili-vili képernyőőőő? Ebben viszont már van kakaó.

Egy – az építkezésekben jártas – barátom azt mondta (köszi P. Boti!), hogy annak a felületnek a bérbeadásával, minden valószínűség szerint, az állványzat bérlése ki is van fizetve. ✅

Mi ebben a kunszt?

𝗘𝗴𝘆𝗶𝗸 𝗼𝗹𝗱𝗮𝗹𝗼𝗻 𝘀𝗲𝗺𝗺𝗶, 𝗺𝗮́𝘀𝗶𝗸 𝗼𝗹𝗱𝗮𝗹𝗼𝗻 𝗺𝗲𝗴 𝗹𝗮́𝘀𝗱 𝗺𝗲𝗴 𝗲𝗯𝗯𝗲𝗻 𝗮 𝘁𝗼̈𝗿𝘁𝗲́𝗻𝗲𝘁𝗯𝗲𝗻 (𝗶𝘀) 𝗔 𝗳𝗿𝗶𝘀𝘀𝗶́𝘁𝗲𝘁𝘁 𝘂̈𝘇𝗹𝗲𝘁𝗶 𝗺𝗼𝗱𝗲𝗹𝗹𝘁.

Az állványzat bérbeadás/építés vagy éppen a reklámfelület kiadás két teljes mértékben különböző piacág. Ebben az esetben viszont a kettő kombinálásából jön ki valami új és profitábilis.

Hogy ez sokkal bonyolultabb elektronikai, tűzvédelmi, engedélyeztetési és minden más szempontból is, mint egy normál állványzat kihelyezése vagy mint egy fix helyre telepített reklámfelület? Igen, bonyolultabb.

𝗔𝘇𝘁 𝘃𝗶𝘀𝘇𝗼𝗻𝘁 𝘃𝗲𝗱𝗱 𝗲́𝘀𝘇𝗿𝗲, 𝗵𝗼𝗴𝘆 𝗵𝗮 𝘀𝘇𝗮́𝗺𝗼𝗱𝗿𝗮 𝗯𝗼𝗻𝘆𝗼𝗹𝘂𝗹𝘁 𝗲𝗴𝘆 𝗳𝗿𝗶𝘀𝘀𝗶́𝘁𝗲𝘁𝘁 𝘂̈𝘇𝗹𝗲𝘁𝗶 𝗺𝗼𝗱𝗲𝗹𝗹, 𝗮𝗸𝗸𝗼𝗿 𝗺𝗶𝗻𝗱𝗼̈𝗿𝗼̈𝗸𝗿𝗲 𝗯𝗲𝗹𝗲𝗿𝗮𝗴𝗮𝗱𝘀𝘇 𝗮 𝗽𝗶𝗮𝗰𝗮́𝗴𝗮𝗱 𝘀𝘇𝗮𝗯𝗮́𝗹𝘆𝗮𝗶𝗯𝗮, 𝘀𝘁𝗮𝗻𝗱𝗮𝗿𝗱𝗷𝗮𝗶𝗯𝗮 ⚰️, 𝗲́𝘀 𝗲𝗴𝘆𝘀𝘇𝗲𝗿𝘂̋𝗲𝗻 𝗻𝗲𝗺 𝘁𝘂𝗱𝘀𝘇 𝗺𝗲𝘀𝘀𝘇𝗲𝗺𝗲𝗻𝗼̋𝗲𝗻 𝘁𝗼̈𝗯𝗯 𝗲𝗿𝗲𝗱𝗺𝗲́𝗻𝘆𝘁 𝗸𝗶𝗵𝗼𝘇𝗻𝗶, 𝗺𝗶𝗻𝘁 𝗮𝘇 𝗶𝗽𝗮𝗿𝗶 𝗮́𝘁𝗹𝗮𝗴.

A frissített, a naprakésszé tett üzleti modellben, pontosan az a lényeg, hogy ugyanannyi vagy kevesebb alapanyagból/erőforrásból/időből/energiából, hogyan hozzunk ki többet.

Igen, tudom. 🤔 Vannak ennek a nem kívánatos részei, mint pl. a tervezett elévülés, a giccses spam, de vannak az intelligens részei, mint a… 

na azért ingyen mindent nem árulok el. 🫢

🧨 #𝗺𝗶𝗹𝗲𝗻𝗻𝗲𝗵𝗮𝗲𝘇𝗲𝗻𝗮𝗵𝗲́𝘁𝗲𝗻 𝗻𝗲𝗺 𝗮𝘇𝗼𝗻 𝗴𝗼𝗻𝗱𝗼𝗹𝗸𝗼𝗱𝗻𝗮́𝗹 𝗲𝗴𝘆 𝗸𝗲𝘃𝗲𝘀𝗲𝘁, 𝗵𝗼𝗴𝘆 𝗮 𝗹𝗲́𝘁𝗲𝘇𝗼̋ 𝗲𝗿𝗼̋𝗳𝗼𝗿𝗿𝗮́𝘀𝗮𝗶𝗱𝗯𝗼́𝗹 𝗵𝗼𝗴𝘆𝗮𝗻 𝗵𝗼𝘇𝘇𝗮́𝗹 𝗸𝗶 𝘁𝗼̈𝗯𝗯𝗲𝘁, 𝗵𝗮𝗻𝗲𝗺 𝗮𝘇𝗼𝗻 𝗮𝗴𝘆𝗮𝗹𝗻𝗮́𝗹, 𝗵𝗼𝗴𝘆 𝗮 𝗽𝗶𝗮𝗰𝗮́𝗴𝗮𝗱𝗮𝘁 𝗵𝗼𝗴𝘆𝗮𝗻 𝗹𝗲𝗵𝗲𝘁𝗻𝗲 „𝗺𝗲𝗴𝗵𝗮𝗰𝗸𝗲𝗹𝗻𝗶” 𝗲́𝘀 𝟮 𝗲́𝘃 𝗺𝘂́𝗹𝘃𝗮 𝟯-𝘀𝘇𝗼𝗿 𝗮𝗸𝗸𝗼𝗿𝗮 𝗹𝗲𝗻𝗻𝗶, 𝗺𝗶𝗻𝘁 𝗮𝗺𝗲𝗸𝗸𝗼𝗿𝗮 𝗺𝗼𝘀𝘁 𝘃𝗮𝗴𝘆 ⁉️

Na? Mi lenne?

#Milánó #milennehaezenahéten #üzletimodell #frissíts #triplázz

Iratkozz fel a hírlevelünkre és AJÁNDÉKBAN részesülsz!

Marketingiskola