logo
  • 0
    1. Jelenleg üres a kosarad.
notfound

Zakuszka

🥪 Talán el sem hiszed, de egy szelet zakuszkás kenyér nem azért esik le mert Newton leírta a gravitáció törvényét. Newton csak megfigyelte és leírta a gravitáció törvényét. 🤔 

𝗔𝘇 𝘂̈𝘇𝗹𝗲𝘁𝗶 𝗲́𝗹𝗲𝘁 𝘀𝘇𝗮𝗯𝗮́𝗹𝘆𝗮𝗶𝘃𝗮𝗹 𝘂𝗴𝘆𝗮𝗻𝗲𝘇 𝗮 𝗵𝗲𝗹𝘆𝘇𝗲𝘁.

💡 𝗡𝗲𝗺 𝗮𝘇𝗲́𝗿𝘁 𝗶𝗴𝗮𝘇𝗮𝗸, 𝗺𝗲𝗿𝘁 𝘃𝗮𝗹𝗮𝗺𝗲𝗹𝘆𝗶𝗸 𝗼𝗸𝗼𝘀𝘁𝗼𝗷𝗮́𝘀 𝗹𝗲𝗶́𝗿𝘁𝗮. 𝗔𝘇 𝗼𝗸𝗼𝘀𝘁𝗼𝗷𝗮́𝘀𝗼𝗸 𝗺𝗮𝘅. 𝗺𝗲𝗴𝗳𝗶𝗴𝘆𝗲𝗹𝘁𝗲́𝗸 𝗲𝘇𝗲𝗸𝗲𝘁 𝗮 𝘁𝗼̈𝗿𝘃𝗲́𝗻𝘆𝗲𝗸𝗲𝘁 𝗲́𝘀 𝗺𝗲𝗴𝗳𝗼𝗴𝗮𝗹𝗺𝗮𝘇𝘁𝗮́𝗸 𝗶́𝗿𝗮́𝘀𝗯𝗮𝗻.

Az tény, hogy az okostojások újra és újra könyvet tudnak írni, előadást tudnak tartani az üzleti élet szabályaival, törvényszerűségeivel, NEM azt jelenti, hogy az üzleti életben új szabályok, vagy új törvényszerűségek jelentek meg.

𝗔𝘇 𝘂̈𝘇𝗹𝗲𝘁𝗶 𝗲́𝗹𝗲𝘁 𝘀𝘇𝗮𝗯𝗮́𝗹𝘆𝗮𝗶 𝗲́𝘀 𝘁𝗼̈𝗿𝘃𝗲́𝗻𝘆𝘀𝘇𝗲𝗿𝘂̋𝘀𝗲́𝗴𝗲𝗶 𝘁𝗼̈𝗯𝗯 𝗲𝘇𝗲𝗿, 𝗮𝗸𝗮́𝗿 𝘁𝗼̈𝗯𝗯 𝘁𝗶́𝘇𝗲𝘇𝗲𝗿 𝗲́𝘃𝗲𝘀𝗲𝗸.

Amikor valami aktuálisnak és innovatívnak tűnő friss dolgon dolgozol, akkor – persze sarkítva – valójában a következő történik:

📜 𝗻𝗲𝗺 𝘁𝗮𝗿𝘁𝗼𝘁𝘁𝗮𝗱 𝗯𝗲 𝗮𝘇 𝗲𝘇𝗲𝗿𝗲́𝘃𝗲𝘀 𝘁𝗼̈𝗿𝘃𝗲́𝗻𝘆𝘀𝘇𝗲𝗿𝘂̋𝘀𝗲́𝗴𝗲𝘁, 𝗲𝘇𝗲́𝗿𝘁 𝗸𝗲́𝗻𝘆𝘁𝗲𝗹𝗲𝗻 𝘃𝗮𝗴𝘆 𝘃𝗮𝗹𝗮𝗺𝗶 𝗺𝗼𝗱𝗲𝗿𝗻 𝗵𝗼́𝗸𝘂𝘀𝘇𝗽𝗼́𝗸𝘂𝘀𝘀𝘇𝗮𝗹 𝗸𝗼𝗿𝗿𝗶𝗴𝗮́𝗹𝗻𝗶 𝗮 𝗺𝘂𝗹𝗮𝘀𝘇𝘁𝗮́𝘀𝗼𝗱𝗮𝘁.

Nézzük egy példával:

👉 az, hogy azon a piacon adjuk el a kifogott halat, ahol a vásárlók vannak, egy jó pár ezer éve szabály… Sok-sok ezer éve tudták a halászok, hogy nem templomban, nem gőzfürdőben, nem a mezőn kell eladni a halat – bár elvileg vásárlók vannak a templomban, gőzfürdőben és a mezőn is – hanem, a halpiacon.

👉 az, hogy spam-eljük az embereket mailekkel, FB poszttal, rádió hirdetéssel és egy raklap további hókuszpókusszal, valójában csak annak a beismerése, hogy nem tudom hol van a piacom, ezért megpróbálok ott lenni, ahol azok az emberek vannak, akik elvileg benne vannak a piacomban. WTF?

💡 Megvan a különbség?

Mintha pár ezer évvel ezelőtt bevittük volna a halat eladni a gőzfürdőbe, a fonott kosarat a temetőbe, a víznek való korsót meg az iskolába, mert „ott vannak az emberek” azaz a potenciális vásárlóim. 🛒

Az, hogy valahol ott vannak azok az emberek, akik elvileg a potenciális vásárlóid, az nem azt jelenti, hogy ott és akkor ők a potenciális vásárlóid.

Amikor én a párommal kézen fogva sétálok, akkor pasi vagyok, aki a feleségével sétál és nem az az ember, aki érdeklődő lehet a szájhigiéniás szolgáltatásra.

Amikor ügyintézés után kijövök a polgármesteri hivatalból, akkor vállalkozó vagyok és nem az az ember, aki a sztriptíz klub szolgáltatására kellene rákattanjon.

✅ Ha ismered a törvényszerűségeket, akkor olcsó és eredményes a marketing.

Ha nem, akkor modern hókuszpókuszokkal próbálod elérni azokat a halakat, amelyek nem állnak készen a kifogásra, sőt mitöbb, zavarod őket, aminek egyik oldalon a „nem vásárlás”, a másik oldalon – a te oldaladon – fölösleges munka a végeredménye.

Ja…❓

Hogy nem kreáltad meg magadnak azt a bekerített (hal)piacot, ahová bemehetnek az ügyfelek és átalakulnak potenciális vásárlóvá? Majd megkreálod.

Ja…❓

Hogy a megkreálás helyett felnőttfilmes promót nyomunk a 12 éves kezébe és zumba bérletet a tolókocsis nagymamának? Hááát igen. Jaaa és még sírunk is, hogy a marketing lassú, drága, a nagyok játéka stb.

𝗘́𝗿𝘁𝘀𝘂̈𝗸 𝗺𝗲𝗴: 𝗮𝘇 𝗲́𝗹𝗲𝘁𝘂̈𝗻𝗸𝗲𝘁 𝘀𝘇𝗮𝗯𝗮́𝗹𝘆𝗼𝘇𝗼́ 𝘁𝗼̈𝗿𝘃𝗲́𝗻𝘆𝘀𝘇𝗲𝗿𝘂̋𝘀𝗲́𝗴𝗲𝗸 𝗲𝘇𝗲𝗿𝗲́𝘃𝗲𝘀𝗲𝗸 𝗲́𝘀 𝗮𝗸𝗸𝗼𝗿 𝗶𝘀 𝗵𝗮𝘁𝗻𝗮𝗸 𝗿𝗮́𝗻𝗸, 𝗵𝗮 𝗻𝗲𝗺 𝗲́𝗿𝘁𝗷𝘂̈𝗸, 𝗵𝗮 𝗻𝗲𝗺 𝗲́𝗿𝘁𝘂̈𝗻𝗸 𝗲𝗴𝘆𝗲𝘁 𝘃𝗲𝗹𝗲, 𝗵𝗮 𝗳𝗲́𝗹𝗿𝗲𝗲́𝗿𝘁𝗷𝘂̈𝗸.

‼️ Az alapokat rakd rendbe és NE modern hókuszpókusszal igyekezz az alapok hiányából adódó problémákat eltakarni.

#milenneha #fagyiárusatemetőben #fogkefétazoperában

Iratkozz fel a hírlevelünkre és AJÁNDÉKBAN részesülsz!

Marketingiskola